Windows Vista Tips

Windows Vista Tips > Newsgroups > Windows Vista General Discussion > Startup hangs/freezes on loading disk.sys

Reply
Thread Tools Display Modes

Startup hangs/freezes on loading disk.sys

 
 
Spardante
Guest
Posts: n/a

 
      05-27-2010

Hey, guys. I have a problem. I'm not sure where to post this. M
younger brother's computer won't boot correctly. It will get to th
loading screen with the bars, but just stays there forever. Just th
moving bars and "Microsoft Corporation". I got a Vista Recovery Dis
and tried to boot from the disk so I could hopefully go into syste
restore or something, but it just does the same exact thing

However, randomly, twice when trying to load from disk I got a scree
where I could press F8 to get more options for starting, and it took m
to the screen with "Safe Mode, Safe Mode with networking, etc". So th
first time I tried selecting the option "Boot from last known goo
configuration". Same exact thing happened. The second time I selecte
start in safe mode and it went to the "Loading windows files" (I think
screen. It was scrolling through a bunch of files, but then it stoppe
and wouldn't do anything. The last one listed on the bottom when tha
happened was something like " ...\ disk.sys "

That's the best I've been able to do, and cannot find out how to fix it
I have searched all over the internet (here, too) and found a fe
forums with similar problems, but they were never resolved. Most o
what I've found are people with problems installing the OS and wit
crcdisk.sys (something like that). Still, I cannot figure it out. Al
my brother does on it is play World of Warcraft. I asked him if h
installed anything or did anything recently and he said he hadn't.
Here's some information

Toshiba Satellite L505D-S596
Windows Vista Home Premium 32bi
AMD Athlon X2 Dual-Core 2.10 GH
HDD: Toshiba MK2555GSX(S2
Optical Disk Drive: MAT****ADVD-RAM UJ880ES(PM

That's about all the info I know (got some from BIOS). Please, i
anyone here could help at all, it'd be greatly appreciated

Thank

--
Spardante
 
Reply With Quote
 
 
 
 
Peter Foldes
Guest
Posts: n/a

 
      05-27-2010
Another example of using a Registry Cleaning Tool which always will cause an issue
if not like this then different problems while using the OS.

Follow the instructions to the letter below to rectify the problem. Alsop the same
for Vista
http://support.microsoft.com/default...;en-us;q307545
--
Peter

Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.
http://www.microsoft.com/protect

"Spardante" <> wrote in message
news:...
>
> Hey, guys. I have a problem. I'm not sure where to post this. My
> younger brother's computer won't boot correctly. It will get to the
> loading screen with the bars, but just stays there forever. Just the
> moving bars and "Microsoft Corporation". I got a Vista Recovery Disk
> and tried to boot from the disk so I could hopefully go into system
> restore or something, but it just does the same exact thing.
>
> However, randomly, twice when trying to load from disk I got a screen
> where I could press F8 to get more options for starting, and it took me
> to the screen with "Safe Mode, Safe Mode with networking, etc". So the
> first time I tried selecting the option "Boot from last known good
> configuration". Same exact thing happened. The second time I selected
> start in safe mode and it went to the "Loading windows files" (I think)
> screen. It was scrolling through a bunch of files, but then it stopped
> and wouldn't do anything. The last one listed on the bottom when that
> happened was something like " ...\ disk.sys ".
>
> That's the best I've been able to do, and cannot find out how to fix it.
> I have searched all over the internet (here, too) and found a few
> forums with similar problems, but they were never resolved. Most of
> what I've found are people with problems installing the OS and with
> crcdisk.sys (something like that). Still, I cannot figure it out. All
> my brother does on it is play World of Warcraft. I asked him if he
> installed anything or did anything recently and he said he hadn't.
> Here's some information:
>
> Toshiba Satellite L505D-S5965
> Windows Vista Home Premium 32bit
> AMD Athlon X2 Dual-Core 2.10 GHz
> HDD: Toshiba MK2555GSX(S2)
> Optical Disk Drive: MAT****ADVD-RAM UJ880ES(PM)
>
> That's about all the info I know (got some from BIOS). Please, if
> anyone here could help at all, it'd be greatly appreciated.
>
> Thanks
>
>
> --
> Spardante


 
Reply With Quote
 
 
 
 
AJR
Guest
Posts: n/a

 
      05-28-2010
When running Safe Mode the last file/driver listed is not the culprit but
the next file/driver in line. - The Last Known Good Configuration is a
viable option when the computer does not boot.

Windows makes 3 - 5 copies of the registry upon successful boots - if the
registry become corrupt, Windows will attempt to use one of the backups.

Run System Restore from the command prompt as follows:

1. From F8 menu select command prompt
2. T prompt type "c:\windows\system32\restore\rstui.exe
3. Follow instruction on the screen (with fingers crossed!).


"Spardante" <> wrote in message
news:...
>
> Hey, guys. I have a problem. I'm not sure where to post this. My
> younger brother's computer won't boot correctly. It will get to the
> loading screen with the bars, but just stays there forever. Just the
> moving bars and "Microsoft Corporation". I got a Vista Recovery Disk
> and tried to boot from the disk so I could hopefully go into system
> restore or something, but it just does the same exact thing.
>
> However, randomly, twice when trying to load from disk I got a screen
> where I could press F8 to get more options for starting, and it took me
> to the screen with "Safe Mode, Safe Mode with networking, etc". So the
> first time I tried selecting the option "Boot from last known good
> configuration". Same exact thing happened. The second time I selected
> start in safe mode and it went to the "Loading windows files" (I think)
> screen. It was scrolling through a bunch of files, but then it stopped
> and wouldn't do anything. The last one listed on the bottom when that
> happened was something like " ...\ disk.sys ".
>
> That's the best I've been able to do, and cannot find out how to fix it.
> I have searched all over the internet (here, too) and found a few
> forums with similar problems, but they were never resolved. Most of
> what I've found are people with problems installing the OS and with
> crcdisk.sys (something like that). Still, I cannot figure it out. All
> my brother does on it is play World of Warcraft. I asked him if he
> installed anything or did anything recently and he said he hadn't.
> Here's some information:
>
> Toshiba Satellite L505D-S5965
> Windows Vista Home Premium 32bit
> AMD Athlon X2 Dual-Core 2.10 GHz
> HDD: Toshiba MK2555GSX(S2)
> Optical Disk Drive: MAT****ADVD-RAM UJ880ES(PM)
>
> That's about all the info I know (got some from BIOS). Please, if
> anyone here could help at all, it'd be greatly appreciated.
>
> Thanks
>
>
> --
> Spardante



 
Reply With Quote
 
Gene E. Bloch
Guest
Posts: n/a

 
      05-28-2010
On Fri, 28 May 2010 17:01:30 -0400, AJR wrote:

> When running Safe Mode the last file/driver listed is not the culprit but
> the next file/driver in line.


Also, in a normal boot, the last file listed is just the last file run from
the command line part of the boot script. There is normally a noticeable
delay after that file before the GUI starts to be visible. There can be any
number of good files after that last visible file and before the problem
file.

> - The Last Known Good Configuration is a
> viable option when the computer does not boot.
>
> Windows makes 3 - 5 copies of the registry upon successful boots - if the
> registry become corrupt, Windows will attempt to use one of the backups.
>
> Run System Restore from the command prompt as follows:
>
> 1. From F8 menu select command prompt
> 2. T prompt type "c:\windows\system32\restore\rstui.exe
> 3. Follow instruction on the screen (with fingers crossed!).
>
>
> "Spardante" <> wrote in message
> news:...
>>
>> Hey, guys. I have a problem. I'm not sure where to post this. My
>> younger brother's computer won't boot correctly. It will get to the
>> loading screen with the bars, but just stays there forever. Just the
>> moving bars and "Microsoft Corporation". I got a Vista Recovery Disk
>> and tried to boot from the disk so I could hopefully go into system
>> restore or something, but it just does the same exact thing.
>>
>> However, randomly, twice when trying to load from disk I got a screen
>> where I could press F8 to get more options for starting, and it took me
>> to the screen with "Safe Mode, Safe Mode with networking, etc". So the
>> first time I tried selecting the option "Boot from last known good
>> configuration". Same exact thing happened. The second time I selected
>> start in safe mode and it went to the "Loading windows files" (I think)
>> screen. It was scrolling through a bunch of files, but then it stopped
>> and wouldn't do anything. The last one listed on the bottom when that
>> happened was something like " ...\ disk.sys ".
>>
>> That's the best I've been able to do, and cannot find out how to fix it.
>> I have searched all over the internet (here, too) and found a few
>> forums with similar problems, but they were never resolved. Most of
>> what I've found are people with problems installing the OS and with
>> crcdisk.sys (something like that). Still, I cannot figure it out. All
>> my brother does on it is play World of Warcraft. I asked him if he
>> installed anything or did anything recently and he said he hadn't.
>> Here's some information:
>>
>> Toshiba Satellite L505D-S5965
>> Windows Vista Home Premium 32bit
>> AMD Athlon X2 Dual-Core 2.10 GHz
>> HDD: Toshiba MK2555GSX(S2)
>> Optical Disk Drive: MAT****ADVD-RAM UJ880ES(PM)
>>
>> That's about all the info I know (got some from BIOS). Please, if
>> anyone here could help at all, it'd be greatly appreciated.
>>
>> Thanks
>>
>>
>> --
>> Spardante



--
Gene E. Bloch (Stumbling Bloch)
 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
blue screen, vista not loading, error says stopped loading to prot altimber Windows Vista Performance 2 11-16-2009 06:56 AM
Startup Drivers loading - not loading? MPS Windows Vista General Discussion 0 09-02-2008 11:01 AM
HOW to Stop STartup Programs that do not show in the "startup" folder or have options in the programs to not start at windows startup james Windows Vista Installation 3 06-30-2008 12:22 AM
Nvidia drivers/services not loading at startup David Priessman Windows Vista Hardware 1 02-10-2007 10:02 PM
Outlook Web Access loading... loading.... Andrew Prior Windows Small Business Server 3 05-19-2006 09:26 AM