Startup hangs/freezes on loading disk.sys

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by Spardante, May 27, 2010.

  1. Spardante

    Spardante Guest

    Hey, guys. I have a problem. I'm not sure where to post this. M
    younger brother's computer won't boot correctly. It will get to th
    loading screen with the bars, but just stays there forever. Just th
    moving bars and "Microsoft Corporation". I got a Vista Recovery Dis
    and tried to boot from the disk so I could hopefully go into syste
    restore or something, but it just does the same exact thing

    However, randomly, twice when trying to load from disk I got a scree
    where I could press F8 to get more options for starting, and it took m
    to the screen with "Safe Mode, Safe Mode with networking, etc". So th
    first time I tried selecting the option "Boot from last known goo
    configuration". Same exact thing happened. The second time I selecte
    start in safe mode and it went to the "Loading windows files" (I think
    screen. It was scrolling through a bunch of files, but then it stoppe
    and wouldn't do anything. The last one listed on the bottom when tha
    happened was something like " ...\ disk.sys "

    That's the best I've been able to do, and cannot find out how to fix it
    I have searched all over the internet (here, too) and found a fe
    forums with similar problems, but they were never resolved. Most o
    what I've found are people with problems installing the OS and wit
    crcdisk.sys (something like that). Still, I cannot figure it out. Al
    my brother does on it is play World of Warcraft. I asked him if h
    installed anything or did anything recently and he said he hadn't.
    Here's some information

    Toshiba Satellite L505D-S596
    Windows Vista Home Premium 32bi
    AMD Athlon X2 Dual-Core 2.10 GH
    HDD: Toshiba MK2555GSX(S2
    Optical Disk Drive: MAT****ADVD-RAM UJ880ES(PM

    That's about all the info I know (got some from BIOS). Please, i
    anyone here could help at all, it'd be greatly appreciated

    Thank

    --
    Spardante
     
    Spardante, May 27, 2010
    #1
    1. Advertising

  2. Spardante

    Peter Foldes Guest

    Another example of using a Registry Cleaning Tool which always will cause an issue
    if not like this then different problems while using the OS.

    Follow the instructions to the letter below to rectify the problem. Alsop the same
    for Vista
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;q307545
    --
    Peter

    Please Reply to Newsgroup for the benefit of others
    Requests for assistance by email can not and will not be acknowledged.
    http://www.microsoft.com/protect

    "Spardante" <> wrote in message
    news:...
    >
    > Hey, guys. I have a problem. I'm not sure where to post this. My
    > younger brother's computer won't boot correctly. It will get to the
    > loading screen with the bars, but just stays there forever. Just the
    > moving bars and "Microsoft Corporation". I got a Vista Recovery Disk
    > and tried to boot from the disk so I could hopefully go into system
    > restore or something, but it just does the same exact thing.
    >
    > However, randomly, twice when trying to load from disk I got a screen
    > where I could press F8 to get more options for starting, and it took me
    > to the screen with "Safe Mode, Safe Mode with networking, etc". So the
    > first time I tried selecting the option "Boot from last known good
    > configuration". Same exact thing happened. The second time I selected
    > start in safe mode and it went to the "Loading windows files" (I think)
    > screen. It was scrolling through a bunch of files, but then it stopped
    > and wouldn't do anything. The last one listed on the bottom when that
    > happened was something like " ...\ disk.sys ".
    >
    > That's the best I've been able to do, and cannot find out how to fix it.
    > I have searched all over the internet (here, too) and found a few
    > forums with similar problems, but they were never resolved. Most of
    > what I've found are people with problems installing the OS and with
    > crcdisk.sys (something like that). Still, I cannot figure it out. All
    > my brother does on it is play World of Warcraft. I asked him if he
    > installed anything or did anything recently and he said he hadn't.
    > Here's some information:
    >
    > Toshiba Satellite L505D-S5965
    > Windows Vista Home Premium 32bit
    > AMD Athlon X2 Dual-Core 2.10 GHz
    > HDD: Toshiba MK2555GSX(S2)
    > Optical Disk Drive: MAT****ADVD-RAM UJ880ES(PM)
    >
    > That's about all the info I know (got some from BIOS). Please, if
    > anyone here could help at all, it'd be greatly appreciated.
    >
    > Thanks
    >
    >
    > --
    > Spardante
     
    Peter Foldes, May 27, 2010
    #2
    1. Advertising

  3. Spardante

    AJR Guest

    When running Safe Mode the last file/driver listed is not the culprit but
    the next file/driver in line. - The Last Known Good Configuration is a
    viable option when the computer does not boot.

    Windows makes 3 - 5 copies of the registry upon successful boots - if the
    registry become corrupt, Windows will attempt to use one of the backups.

    Run System Restore from the command prompt as follows:

    1. From F8 menu select command prompt
    2. T prompt type "c:\windows\system32\restore\rstui.exe
    3. Follow instruction on the screen (with fingers crossed!).


    "Spardante" <> wrote in message
    news:...
    >
    > Hey, guys. I have a problem. I'm not sure where to post this. My
    > younger brother's computer won't boot correctly. It will get to the
    > loading screen with the bars, but just stays there forever. Just the
    > moving bars and "Microsoft Corporation". I got a Vista Recovery Disk
    > and tried to boot from the disk so I could hopefully go into system
    > restore or something, but it just does the same exact thing.
    >
    > However, randomly, twice when trying to load from disk I got a screen
    > where I could press F8 to get more options for starting, and it took me
    > to the screen with "Safe Mode, Safe Mode with networking, etc". So the
    > first time I tried selecting the option "Boot from last known good
    > configuration". Same exact thing happened. The second time I selected
    > start in safe mode and it went to the "Loading windows files" (I think)
    > screen. It was scrolling through a bunch of files, but then it stopped
    > and wouldn't do anything. The last one listed on the bottom when that
    > happened was something like " ...\ disk.sys ".
    >
    > That's the best I've been able to do, and cannot find out how to fix it.
    > I have searched all over the internet (here, too) and found a few
    > forums with similar problems, but they were never resolved. Most of
    > what I've found are people with problems installing the OS and with
    > crcdisk.sys (something like that). Still, I cannot figure it out. All
    > my brother does on it is play World of Warcraft. I asked him if he
    > installed anything or did anything recently and he said he hadn't.
    > Here's some information:
    >
    > Toshiba Satellite L505D-S5965
    > Windows Vista Home Premium 32bit
    > AMD Athlon X2 Dual-Core 2.10 GHz
    > HDD: Toshiba MK2555GSX(S2)
    > Optical Disk Drive: MAT****ADVD-RAM UJ880ES(PM)
    >
    > That's about all the info I know (got some from BIOS). Please, if
    > anyone here could help at all, it'd be greatly appreciated.
    >
    > Thanks
    >
    >
    > --
    > Spardante
     
    AJR, May 28, 2010
    #3
  4. On Fri, 28 May 2010 17:01:30 -0400, AJR wrote:

    > When running Safe Mode the last file/driver listed is not the culprit but
    > the next file/driver in line.


    Also, in a normal boot, the last file listed is just the last file run from
    the command line part of the boot script. There is normally a noticeable
    delay after that file before the GUI starts to be visible. There can be any
    number of good files after that last visible file and before the problem
    file.

    > - The Last Known Good Configuration is a
    > viable option when the computer does not boot.
    >
    > Windows makes 3 - 5 copies of the registry upon successful boots - if the
    > registry become corrupt, Windows will attempt to use one of the backups.
    >
    > Run System Restore from the command prompt as follows:
    >
    > 1. From F8 menu select command prompt
    > 2. T prompt type "c:\windows\system32\restore\rstui.exe
    > 3. Follow instruction on the screen (with fingers crossed!).
    >
    >
    > "Spardante" <> wrote in message
    > news:...
    >>
    >> Hey, guys. I have a problem. I'm not sure where to post this. My
    >> younger brother's computer won't boot correctly. It will get to the
    >> loading screen with the bars, but just stays there forever. Just the
    >> moving bars and "Microsoft Corporation". I got a Vista Recovery Disk
    >> and tried to boot from the disk so I could hopefully go into system
    >> restore or something, but it just does the same exact thing.
    >>
    >> However, randomly, twice when trying to load from disk I got a screen
    >> where I could press F8 to get more options for starting, and it took me
    >> to the screen with "Safe Mode, Safe Mode with networking, etc". So the
    >> first time I tried selecting the option "Boot from last known good
    >> configuration". Same exact thing happened. The second time I selected
    >> start in safe mode and it went to the "Loading windows files" (I think)
    >> screen. It was scrolling through a bunch of files, but then it stopped
    >> and wouldn't do anything. The last one listed on the bottom when that
    >> happened was something like " ...\ disk.sys ".
    >>
    >> That's the best I've been able to do, and cannot find out how to fix it.
    >> I have searched all over the internet (here, too) and found a few
    >> forums with similar problems, but they were never resolved. Most of
    >> what I've found are people with problems installing the OS and with
    >> crcdisk.sys (something like that). Still, I cannot figure it out. All
    >> my brother does on it is play World of Warcraft. I asked him if he
    >> installed anything or did anything recently and he said he hadn't.
    >> Here's some information:
    >>
    >> Toshiba Satellite L505D-S5965
    >> Windows Vista Home Premium 32bit
    >> AMD Athlon X2 Dual-Core 2.10 GHz
    >> HDD: Toshiba MK2555GSX(S2)
    >> Optical Disk Drive: MAT****ADVD-RAM UJ880ES(PM)
    >>
    >> That's about all the info I know (got some from BIOS). Please, if
    >> anyone here could help at all, it'd be greatly appreciated.
    >>
    >> Thanks
    >>
    >>
    >> --
    >> Spardante



    --
    Gene E. Bloch (Stumbling Bloch)
     
    Gene E. Bloch, May 29, 2010
    #4
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Colin Barnhorst

    Re: Freezing on Disk.sys or crcdisk.sys? I've got a possible solution

    Colin Barnhorst, Jul 14, 2006, in forum: Windows Vista Installation
    Replies:
    0
    Views:
    795
    Colin Barnhorst
    Jul 14, 2006
  2. MPS

    Startup Drivers loading - not loading?

    MPS, Sep 2, 2008, in forum: Windows Vista General Discussion
    Replies:
    0
    Views:
    509
  3. Trudie
    Replies:
    0
    Views:
    164
    Trudie
    Oct 12, 2006
  4. Sandi Hardmeier
    Replies:
    1
    Views:
    420
    Sandi Hardmeier
    Jan 29, 2007
  5. Mundus
    Replies:
    6
    Views:
    1,404
    Mundus
    Dec 2, 2003
Loading...

Share This Page