WebDav

Discussion in 'Server Networking' started by Mark-HP, Jul 31, 2009.

  1. Mark-HP

    Mark-HP Guest

    Hi,

    We have a Windows 2003 Server Enterprise x64 SP2 system and I am trying to
    navigate to a SharePoint Document library using a UNC, example:

    \\enhanced2.sharepoint.hp.com\teams\CSM\leaderscorner\tsmetrics\tsdometrics\americas\WeeklyScorecards

    The problem is, that I’m being prompted for credentials. After some
    research it would appear the following technet article would solve the
    problem by enabling the use of WebDav Redirector Basic Authentication -
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc787023(WS.10).aspx

    However after creating the following registry keys and values as the article
    describes, the problem still exists:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
    \WebClient\Parameters\UseBasicAuth (DWORD) = 1

    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows \CurrentVersion\ Internet
    Settings\DisableBasicOverClearChannel (DWORD) = 0

    The bottom line would be, that it appears that thru the Windows 2003 SP2
    that WebDav Redirector Basic Authenication has been disabled not allowing the
    login credentials to be passed to the SharePoint (WebDav) server. Note: We
    have another Windows 2003 Server in the same computer room where this problem
    does not exist, so it does not appear to be a permissions issue in the
    SharePoint document library.

    Anyone run across this before and/or knows how to fix it?

    Thanks in advance,

    Mark
     
    Mark-HP, Jul 31, 2009
    #1
    1. Advertising

  2. Mark,
    That's fairly obscure. I assume you are referring to this:
    http://support.microsoft.com/kb/841215 but your client is a 64-bit server.
    If it works from an XP and a Vista client, and not from a 2003 64-bit
    server, and if you think it should, then I would call Microsoft PSS,
    Anthony,
    http://www.airdesk.com




    "Mark-HP" <> wrote in message
    news:...
    > Hi,
    >
    > We have a Windows 2003 Server Enterprise x64 SP2 system and I am trying to
    > navigate to a SharePoint Document library using a UNC, example:
    >
    > \\enhanced2.sharepoint.hp.com\teams\CSM\leaderscorner\tsmetrics\tsdometrics\americas\WeeklyScorecards
    >
    > The problem is, that I’m being prompted for credentials. After some
    > research it would appear the following technet article would solve the
    > problem by enabling the use of WebDav Redirector Basic Authentication -
    > http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc787023(WS.10).aspx
    >
    > However after creating the following registry keys and values as the
    > article
    > describes, the problem still exists:
    >
    > HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
    > \WebClient\Parameters\UseBasicAuth (DWORD) = 1
    >
    > HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows \CurrentVersion\ Internet
    > Settings\DisableBasicOverClearChannel (DWORD) = 0
    >
    > The bottom line would be, that it appears that thru the Windows 2003 SP2
    > that WebDav Redirector Basic Authenication has been disabled not allowing
    > the
    > login credentials to be passed to the SharePoint (WebDav) server. Note: We
    > have another Windows 2003 Server in the same computer room where this
    > problem
    > does not exist, so it does not appear to be a permissions issue in the
    > SharePoint document library.
    >
    > Anyone run across this before and/or knows how to fix it?
    >
    > Thanks in advance,
    >
    > Mark
     
    Anthony [MVP], Aug 1, 2009
    #2
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Glenn W. Johnson

    Webdav connection

    Glenn W. Johnson, Mar 16, 2006, in forum: Windows Vista Networking
    Replies:
    7
    Views:
    477
    Zack Whittaker
    Apr 27, 2006
  2. Michael Kuhn

    Problems with webDAV

    Michael Kuhn, Jun 27, 2006, in forum: Windows Vista Networking
    Replies:
    0
    Views:
    286
    Michael Kuhn
    Jun 27, 2006
  3. Andrey Skvortsov

    [BUG]webdav(iis6)-net use * is not working from vista rc1

    Andrey Skvortsov, Sep 17, 2006, in forum: Windows Vista Networking
    Replies:
    5
    Views:
    275
    Andrey Skvortsov
    Nov 19, 2006
  4. Frank

    WEBDAV + VISTA = errormessage?

    Frank, Mar 6, 2007, in forum: Windows Vista Networking
    Replies:
    3
    Views:
    253
    veganmessiah
    Nov 14, 2007
  5. Rudolf Kaertner
    Replies:
    2
    Views:
    440
    Rudolf Kaertner
    Mar 12, 2009
Loading...

Share This Page