5308 Realtek AC97 - problem

Discussion in 'Windows Vista Hardware' started by micobe, Mar 6, 2006.

  1. micobe

    micobe Guest

    I have instaled sound card driver (Realtec AC'97) but WMP dasn't work, don't
    playing mp3 files, live internet radio etc.
    I haven't sound efects, it's like the driver is not enabled, but i Devices
    Menager is corect.

    You have this problem in your computer?
     
    micobe, Mar 6, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Also have an onboard realtek AC'97 (Asus A8V Deluxe mainboard) and it
    working fine. Windows installed the drivers during install, din't even need
    to install aditional drivers.
    But when i look in the device manager, i see its called "VIA AC'97 Enhanced
    Audio Controller".

    Maybe try the XP drivers u got with your soundcard ... I had to use the XP
    drivers for my raid controller to make it work and it installed and works
    without any problems.
     
    Deborggraeve Randy, Mar 6, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. micobe

    Dena C Guest

    This build has major problems with the sound stack, and likewise with the
    Realtek drivers. Your best bet is to roll back to no driver, reinstall the
    card, and see if you can try again. Also, you didn't indicate, was the
    driver you used the one that was out of the box or did you download it from
    your mb manufacturer's site?
     
    Dena C, Mar 6, 2006
    #3
  4. I have no problems at all with the realtek sound card ...

    The drivers i used for my raid are out of the box.
     
    Deborggraeve Randy, Mar 7, 2006
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.