ADS / WinPE-Diskpart / Drive Enumeration

Discussion in 'Server Setup' started by vcook, Nov 17, 2006.

  1. vcook

    vcook Guest

    I'm setting up a test environment for ADS 1.1. When using WinPE 2005 for my
    boot disk repository and the diskpart utility, some of my Dell servers start
    their Drive numbering at #1 while others start their enumeration at #0. This
    drive numbering issue seems to break down by Dell model.

    For example, Dell 2850 with a PERC 4\Di or a Dell 4\DC will report their
    first hard drive using diskpart at drive #1. A Dell 2650 with at PERC 3\Di
    will report their first hard drive using diskpart at drive #0. (you results
    my vary - speaking only within my test environment)

    I'm assuming this is important because ADS uses commands within the Task
    Sequencer that has hard-coded hard drive number information within its
    commands to partition, capture and deploy to the hard drive.

    Has anyone seen similar results and can someone explain how diskpart handles
    its drive enumeration (controller make\model, BIOS, etc.?).

    Thank you and advance for your reply.
     
    vcook, Nov 17, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. vcook

    Jack Guest

    This is because Dell uses virtual drives. You need to turn these off
    in the BIOS, then they will show up as Disk 0.
     
    Jack, Dec 1, 2006
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.