Aero Needs to Be Turned on Everyday

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by jchuan8338, Mar 1, 2007.

  1. jchuan8338

    jchuan8338 Guest

    I have Vista Business Premium -> upgraded from Windows XP Pro SP2 (not clean
    install)...every morning when I boot my laptop, Aero is disabled. First of
    all, I own a genuine copy of the OS, not a pirated copy that has been
    validated as genuine and activated.

    When I boot once a day...in the morning Aero is disabled...I cannot even
    select it in the personalization control panel. In order to get Aero to work
    and appear in the personalization control panel I have to do the following:

    Restart DWM by opening a command prompt with administrative privileges :
    - Type 'net stop uxsms'
    - Then 'net start uxsms'

    Once I restart DWM, Aero is re-enabled and working the rest of the
    day...even if I reboot the system. It only seems to disable itself in the
    morning during the first boot of the day.

    Why is this happening...is there a problem with my current installation or
    is this a bug that Microsoft will address in the near future. Judging by
    some of the comments here, I think that this issue seems be pervasive...but I
    could be wrong. Any input is greatly appreciated.
     
    jchuan8338, Mar 1, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. jchuan8338

    Paul Smith Guest

    It could simply be down to the video card being borderline Aero compatible.

    --
    Paul Smith,
    Yeovil, UK.
    Microsoft MVP Windows Shell/User.
    http://www.windowsresource.net/

    *Remove nospam. to reply by e-mail*
     
    Paul Smith, Mar 1, 2007
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.