"An unknown error etc new twist"

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by Peacekeeper, Apr 19, 2007.

  1. Peacekeeper

    Peacekeeper Guest

    Ok got that on my outbox folder and using the removal of the message store
    files I got back everything and cleared the outbox. all emails were in
    recovered area so i moved them to the correct folders.

    next morning recovery occurred again and I had to move them again. During
    today all boots show winmail.exe chewing cpu for 5 minutes after boot .
    Tonight I checked and all 1 folder's emails are the same email contents
    different subjects but same internal message. I tried deleting 1 and all now
    show "message could not be displayed"

    Ran wmutil it failed to run, highlighting message set as unread change to
    read still same error.

    Ok I did export my emails recently so they are safe but when will MS get off
    their butts and fix this Posts here indicate this a beta issue 8 mths ago.
    All posters here are trying to help, but I suspect they are limited by MS's
    inaction.

    No new thoughts?
    Thanks for any thoughts
     
    Peacekeeper, Apr 19, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Peacekeeper

    Peacekeeper Guest

    Addendum I used the suggestion of right clicking on the folder with the
    blocked emails and deleted the whole folder. Then I deleted the folder from
    the deleted folder.

    So as I had an exported email folder I tried importing but WM caould not
    find files of the correct type. Got over this by dragging all eml files into
    WM folder when I reopened WM. Not neat way, funny I could not import but will
    reseaech that.
     
    Peacekeeper, Apr 19, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. What anti-virus are you using?
     
    Frank Saunders, MS-MVP OE/WM, Apr 19, 2007
    #3
  4. Peacekeeper

    Peacekeeper Guest

    Mcafee.... I am mod for them so passed this error onto them for comment.
     
    Peacekeeper, Apr 19, 2007
    #4

  5. Either get rid of McAfee or seitch to Thunderbird, although McAfee might
    kill that, too.
     
    Frank Saunders, MS-MVP OE/WM, Apr 19, 2007
    #5
  6. Are you suggesting that McAfee is the cause of this bug?

    I don't think so, I don't have any AV running, and I've now got it in
    2 mail folders.
     
    Nigel Molesworth, Apr 19, 2007
    #6
  7. Peacekeeper

    Peacekeeper Guest

    I don't think so, I don't have any AV running, and I've now got it in
    Seems since it started each boot recovers mail or newsgroups. Today it
    recovered newsgroups I unsubscribed to several boots back. In fact, I had 3
    recovered copies of the newsgroup 1 for each boot since the last time I
    cleaned up the recovered folder.

    We all hear of workarounds we do that as well in the mcafee forum but if
    something is broken we stir the powers that be for a fix. I assume noone here
    can stir the pot for the suffering masses.

    Any way to disable the recovery mechanism?
     
    Peacekeeper, Apr 19, 2007
    #7
  8. I think the reason this problem is so difficult to diagnose is because
    there is more than one failure mechanism.
    Those who have anti-virus scanning their email seem to be more prone
    to the problem, but it's not the only cause.
    Some firewall, anti-spam, anti-malware, and security 'suite' programs
    also scan emails.

    Gary VanderMolen
     
    Gary VanderMolen, Apr 20, 2007
    #8
  9. Not that I know of.
     
    Gary VanderMolen, Apr 20, 2007
    #9
  10. Peacekeeper

    Peacekeeper Guest

    Ok I will disable all email scanning including spam killer Remember WM has
    its own junk mail feature .

    The next boot I get back a recovered Newsgroup that I hadnt accessed in 2
    days gees this is getting painfull.

    Will try the disabling spamkiller and VS email scanning and see what goes,
    thanks for your comments
    Tony
     
    Peacekeeper, Apr 20, 2007
    #10

  11. Yes, I'm saying I think McAfee is causing it.
    Mine went away when I uninstalled AVG (not just disabled). I'm now using
    Avast.

    Totally uninstall McAfee, remove the mail account, close WinMail, then open
    WinMail and add the account back.
     
    Frank Saunders, MS-MVP OE/WM, Apr 20, 2007
    #11
  12. Peacekeeper

    Peacekeeper Guest

    Still getting a recovered newsgroup that I havent accessed in days picked up.
    Will dig further
     
    Peacekeeper, Apr 20, 2007
    #12
  13. The only way I know to get rid of it is to wipe out the database and the
    message store by moving all of it to another directory. Then you have a
    clean start.

    steve
     
    Steve Cochran, Apr 20, 2007
    #13
  14. Peacekeeper

    Peacekeeper Guest

    --
    tony


     
    Peacekeeper, Apr 24, 2007
    #14
  15.  
    Steve Cochran, Apr 26, 2007
    #15
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
There are no similar threads yet.
Loading...