An unknown error has occurred. ... Error Number: 0x80090024

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by Al Christoph, Aug 31, 2006.

  1. Al Christoph

    Al Christoph Guest

    What I have
    1. I'm using DSL to sbcglobal.net
    2. The July build of Vista Ultimate on a home brew box (that had been
    fine as an SBS 2003 server until I shut that down. The only change I
    had to make was to get a much more expensive video card. The previous
    card couldn't show the icons in the upper left corner and looked like
    the screen was broken out in measles - little red dots all over the
    place. $120 cured the disease:)
    3. A 3 rating on the Vista Scale. (1GB memory)

    What works.
    1. I communicate with the 'net just great.
    2. Agent Forte 4.0 communicates with mail.microsoft.com just great so
    far. (Haven't posted a message yet.)
    3.Webmail downloads headers OK from mail.microsoft.com - at least for
    this forum. That's all Ive tried.

    What fails
    1.If I try to fetch the bodies of posings Webmail gets the shakes and
    never finishes. By shakes I mean that "Rate this post" flickers
    rapidly and the status bar flickers.

    2. Here's the real problem. When I try to download from either a
    Powweb.com hosted pop3 server (great folk incidentally tremendous
    value for the money) or gmail via a pop3, i get the following error:

    An unknown error has occurred. Account: 'pop3.xxxx.com', Server:
    'pop3.xxxxx.com', Protocol: POP3, Port: 110, Secure(SSL): No, Error
    Number: 0x80090024

    What Microsoft says:

    1. When I kill the newsgroup reading, it goes through the error
    processing and gives me

    Error fixed in Windows Vista Release Candidate 1 (RC1)


    --------------------------------------------------------------------------------


    Thank you for participating in the Windows Vista beta program and
    sending an error report.

    Problem description

    Microsoft has reviewed this error report and determined that this
    problem will be fixed in Windows Vista Release Candidate 1 (RC1).

    Solution

    Install Windows VistaRelease Candidate 1 (RC1) when it is available
    later this year.

    For more information about how to obtain updated versions of Windows
    Vista, refer to the documentation included with your Beta kit or go to
    the following website:


    3. When I attempt to send I get an message that is useless when I hit
    the send button. It offers to take me to forums, and nothing there.

    Ditto when I attempt to save the message that I tried to send.

    Suggests please.

    Or is Webmail out to lunch until RC1

    I sure hope not. Webmail is the basis of what I plan to do for
    development.

    Al Christoph
    Senior Consultant and Proprietor
    Three Bears Software, LLC
    just right software @ just right prices @ 3bears.biz
    A Microsoft Certified Partner (ISV)
    Hoping to have a product for Vista launch based on Webmail.

    Yeah right!
     
    Al Christoph, Aug 31, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Al Christoph

    Al Christoph Guest

    Since I posted I've done some additional sanity checks.

    I configured Fort Agent to act as an email program. It worked great on
    the reading side.

    Ergo, I conclude
    1. I know how to configure an email program correctly.
    2. The stack from my mail provider through my ISP and right up to the
    email program is working.
    3. Webmail is a suck puppy.

    Any one care to make any suggestions.

    Regards,
    Al
    ....

    ....
     
    Al Christoph, Aug 31, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. What is WebMail you keep referring to? Are you talking about Hotmail?

    Any webmail programs normally use IE, so you need to discuss that in an IE
    forum. This is for Vista Windows Mail.

    steve
     
    Steve Cochran, Aug 31, 2006
    #3
  4. Al Christoph

    Al Christoph Guest

    Good question. That's what I get for posting late at night. I meant to
    say WindowsMail.
    Please accept my apologiies.

    I've also figured out that I'm on the July Beta 2 bits 5384

    And unless some suggests otherwise I'm about to upgrade to the August
    CPT.

    Regards,
    Al
     
    Al Christoph, Sep 1, 2006
    #4
  5. Al Christoph

    Jane C Guest

    You may be better off waiting for the release of RC1 rather than using the
    August CTP. It should be available very soon.
     
    Jane C, Sep 1, 2006
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.