Animate Min/Max windows turns itself off

Discussion in 'Windows Vista Performance' started by Q, Feb 19, 2008.

  1. Q

    Q Guest

    Using the windows Aero theme with all visual effects on. My computer scores
    5.9 across the board (except 5.7 in cpu and hard drive...) in Vista Experince
    so I should be able to handle everything Vista throws at me.

    My problem is that Vista turns off the Min/Max animation occasionally and I
    have no idea why. I can go back in to performance>visual effects and see
    that its still checked. Clicking apply again will restore the animations.

    Specs:
    Intel E8400 3GHZ
    4GB RAM
    eVGA 8800GT 512mb
    Samsung Spinpoint T166
     
    Q, Feb 19, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Q

    Spirit Guest

    Spirit, Feb 19, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Q

    Q Guest

    Hmm, the only things I've been running are the following (Only installed
    Vista 64-bit Ultimate 2 days ago):
    Yahoo messenger 9 beta
    Ventrilo
    IE7
    MS Word 2007
    World of Warcraft
    DivX Web Player

    Thats it. If its a program thats inteferring, it seems to take a while to
    shut down aero. Although it doesnt actually disable aero, just the
    animation. I still have aero on (transparent glass windows and all that).

    This issue is getting incredibly annoying. I thought I had found a fix
    disabling the side bar but the problem reappeared an hour later with just the
    same programs on.
     
    Q, Feb 19, 2008
    #3
  4. Q

    Spirit Guest

    Could be a driver problem too.... keep your eyes open for updates and
    read info about current driver at maker's site.
     
    Spirit, Feb 19, 2008
    #4
  5. Q

    Q Guest

    Alright I tried updating to the latest nvidia betas and still the same thing.

    I've checked the event log and I'm getting this:
    The Desktop Window Manager was unable to start because composition was
    disabled by a running application

    and:

    A request to disable the Desktop Window Manager was made by process (World
    of Warcraft)

    I noticed this probelm would occur when I alt tab a lot. After a while, it
    will just stop animating.

    However, I've seen this problem occur outside of WoW. Possibly during video
    playback while surfing the web.

    I would like a fix for this problem as it is quite annoying. I rather like
    the animations and would like them to stay working.
     
    Q, Feb 21, 2008
    #5
  6. Q

    Q Guest

    Well its not just wow but going to sites like youtube disables it. This is
    getting rather frustrating.
     
    Q, Feb 21, 2008
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.