ATI Radeon x1600 Pro 512M

Discussion in 'Windows Vista Hardware' started by Sergio, Oct 27, 2006.

  1. Sergio

    Sergio Guest

    I had RC1 installed when i had my Radeon 9200 128MB video card and
    everything was working fine. Now i purchased the X1600 512MB and when it
    boots up i get the Blue Screen of Death with a Stop error 0xEA. I even tried
    to reinstall
    it. But still got the BSOD. I tried to install RC2, and the same thing. Any
    ideas?
     
    Sergio, Oct 27, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Sergio

    DCR Guest

    Can you boot into safe mode and install the video drivers (beta from ATI's web site) from there?

    |I had RC1 installed when i had my Radeon 9200 128MB video card and
    | everything was working fine. Now i purchased the X1600 512MB and when it
    | boots up i get the Blue Screen of Death with a Stop error 0xEA. I even tried
    | to reinstall
    | it. But still got the BSOD. I tried to install RC2, and the same thing. Any
    | ideas?
     
    DCR, Oct 27, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Sergio

    dfeifer Guest

    I have the same card, and was getting the blue screen as well. If i try to
    use the wdm drivers that come with vista, it boots to a black screen, and i
    cant see anything. If i try to force the drivers that came with the cd, i get
    a blue screen.. the download drivers actually do seem to work. You do need to
    make sure that you remove all previous ati software before you do your driver
    install.

    Another thing, tho the driver install seems to be working, all it appears
    to be doing is adding the driver to the system for use, and upon reboot, the
    system still seems to be using the wdm drivers. I ended up going in to device
    manager, update driver software, browse my computer for driver software, Let
    me pick from a list of device drivers on my computer, and that should pull up
    a box list with 3 drivers, one with a green envelope and driver name, and 2
    with a white envelope and green checkmark. the green envelope is the one you
    want to select. if that isnt there, then you need to hit have disk and point
    to the directory that the driver package created, usually
    C:\ATI\SUPPORT\ati_catalyst_rc1_vista_32bit\Packages\Drivers\Display\LH_INF\B_36105

    This driver works for normal 2D stuff, but when it comes to 3d gaming,
    flightsimx the bottom half of the screen is all light blue, and on everquest
    2 the bottom half displays black, tho certain block seem to come thru at
    times, and text items still show up. makes me think there is still some dx
    tweaking on ati's side that needs to take place.
     
    dfeifer, Oct 30, 2006
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.