Bitlocker black screen after reboot

Discussion in 'Windows Vista Security' started by mister.jones, Sep 6, 2007.

  1. mister.jones

    mister.jones Guest

    Hello!
    I have a problem with Bitlocker: after the first restart (system check
    before encryption) the screen stays black. No error message, no boot screen,
    nothing.
    This is what I did:
    1. Allow Bitlocker without TPM (via gpedit.msc)
    2. Use Bitlocker Drive Preparation Tool to create a new partition.
    3. Use the Bitlocker control panel to configure encryption.
    4. Reboot when reuired to do so for the system check.
    Result: Black screen after BIOS POST screens. No message at all.
    Ctrl-Alt-Del does work, nothing else.

    The only way to repair was to boot from the Windows DVD and do a startup
    repair.

    My configuration is as follows:
    - ABit AB9Pro board (latest BIOS) with the following onboard controllers:
    . Intel ICH8R (2 RAID arrays containing boot-volume, 2 non-RAID disks)
    . JMicron JMB363 in AHCI mode (1 HD SATA, 1 HD PATA, 1 CD-ROM PATA)
    . Silicon Image 3132 (1 CD-ROM SATA)

    Is there anything I am doing wrong here? Anyone got Bitlocker running with a
    similar configuration?

    Thanks,
    mister.jones
     
    mister.jones, Sep 6, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Hello Jones,

    Thank you for using newsgroup!

    Based on your symptom, I suspect this similar issue may be caused by the
    incompatible BIOS or hardware environment. For more detailed requirements
    for BitLocker, please refer to:
    Windows Vista BitLocker Client Platform Requirements
    http://download.microsoft.com/download/a/f/7/af7777e5-7dcd-4800-8a0a-b183365
    65f5b/BitLockerReq.doc

    Thanks & Regards,

    Ken Zhao

    Microsoft Online Support
    Microsoft Global Technical Support Center

    Get Secure! - www.microsoft.com/security <http://www.microsoft.com/security>
    ====================================================
    When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
    that others may learn and benefit from your issue.
    ====================================================
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.




    --------------------
    | From: "mister.jones" <>
    | Subject: Bitlocker black screen after reboot
    | Date: Thu, 6 Sep 2007 04:22:57 +0200
    | Lines: 29
    | Message-ID: <>
    | MIME-Version: 1.0
    | Content-Type: text/plain;
    | format=flowed;
    | charset="iso-8859-1";
    | reply-type=original
    | Content-Transfer-Encoding: 7bit
    | X-Priority: 3
    | X-MSMail-Priority: Normal
    | X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16480
    | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6000.16480
    | X-MS-CommunityGroup-PostID: {D2469DE6-055C-43FE-956D-7D6D72C01011}
    | X-MS-CommunityGroup-MessageCategory:
    {E4FCE0A9-75B4-4168-BFF9-16C22D8747EC}
    | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl microsoft.public.windows.vista.security:8941
    | NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl 127.0.0.1
    | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.security
    |
    | Hello!
    | I have a problem with Bitlocker: after the first restart (system check
    | before encryption) the screen stays black. No error message, no boot
    screen,
    | nothing.
    | This is what I did:
    | 1. Allow Bitlocker without TPM (via gpedit.msc)
    | 2. Use Bitlocker Drive Preparation Tool to create a new partition.
    | 3. Use the Bitlocker control panel to configure encryption.
    | 4. Reboot when reuired to do so for the system check.
    | Result: Black screen after BIOS POST screens. No message at all.
    | Ctrl-Alt-Del does work, nothing else.
    |
    | The only way to repair was to boot from the Windows DVD and do a startup
    | repair.
    |
    | My configuration is as follows:
    | - ABit AB9Pro board (latest BIOS) with the following onboard controllers:
    | . Intel ICH8R (2 RAID arrays containing boot-volume, 2 non-RAID disks)
    | . JMicron JMB363 in AHCI mode (1 HD SATA, 1 HD PATA, 1 CD-ROM PATA)
    | . Silicon Image 3132 (1 CD-ROM SATA)
    |
    | Is there anything I am doing wrong here? Anyone got Bitlocker running
    with a
    | similar configuration?
    |
    | Thanks,
    | mister.jones
    |
    |
    |
    |
     
    Ken Zhao [MSFT], Sep 6, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Hi Jones,

    I am just writing to see how everything is going. If you have any updates
    or need any further assistance on this issue, please feel free to let me
    know.

    Thanks & Regards,

    Ken Zhao

    Microsoft Online Support
    Microsoft Global Technical Support Center

    Get Secure! - www.microsoft.com/security <http://www.microsoft.com/security>
    ====================================================
    When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
    that others may learn and benefit from your issue.
    ====================================================
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.




    --------------------
    | X-Tomcat-ID: 131029305
    | References: <>
    | MIME-Version: 1.0
    | Content-Type: text/plain
    | Content-Transfer-Encoding: 7bit
    | From: ("Ken Zhao [MSFT]")
    | Organization: Microsoft
    | Date: Thu, 06 Sep 2007 09:20:08 GMT
    | Subject: RE: Bitlocker black screen after reboot
    | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.security
    | Message-ID: <>
    | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | Lines: 76
    | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl microsoft.public.windows.vista.security:8943
    | NNTP-Posting-Host: TOMCATIMPORT1 10.201.218.122
    |
    | Hello Jones,
    |
    | Thank you for using newsgroup!
    |
    | Based on your symptom, I suspect this similar issue may be caused by the
    | incompatible BIOS or hardware environment. For more detailed requirements
    | for BitLocker, please refer to:
    | Windows Vista BitLocker Client Platform Requirements
    |
    http://download.microsoft.com/download/a/f/7/af7777e5-7dcd-4800-8a0a-b183365
    | 65f5b/BitLockerReq.doc
    |
    | Thanks & Regards,
    |
    | Ken Zhao
    |
    | Microsoft Online Support
    | Microsoft Global Technical Support Center
    |
    | Get Secure! - www.microsoft.com/security
    <http://www.microsoft.com/security>
    | ====================================================
    | When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
    | that others may learn and benefit from your issue.
    | ====================================================
    | This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no
    rights.
    |
    |
    |
    |
    | --------------------
    | | From: "mister.jones" <>
    | | Subject: Bitlocker black screen after reboot
    | | Date: Thu, 6 Sep 2007 04:22:57 +0200
    | | Lines: 29
    | | Message-ID: <>
    | | MIME-Version: 1.0
    | | Content-Type: text/plain;
    | | format=flowed;
    | | charset="iso-8859-1";
    | | reply-type=original
    | | Content-Transfer-Encoding: 7bit
    | | X-Priority: 3
    | | X-MSMail-Priority: Normal
    | | X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16480
    | | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6000.16480
    | | X-MS-CommunityGroup-PostID: {D2469DE6-055C-43FE-956D-7D6D72C01011}
    | | X-MS-CommunityGroup-MessageCategory:
    | {E4FCE0A9-75B4-4168-BFF9-16C22D8747EC}
    | | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    microsoft.public.windows.vista.security:8941
    | | NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl 127.0.0.1
    | | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.security
    | |
    | | Hello!
    | | I have a problem with Bitlocker: after the first restart (system check
    | | before encryption) the screen stays black. No error message, no boot
    | screen,
    | | nothing.
    | | This is what I did:
    | | 1. Allow Bitlocker without TPM (via gpedit.msc)
    | | 2. Use Bitlocker Drive Preparation Tool to create a new partition.
    | | 3. Use the Bitlocker control panel to configure encryption.
    | | 4. Reboot when reuired to do so for the system check.
    | | Result: Black screen after BIOS POST screens. No message at all.
    | | Ctrl-Alt-Del does work, nothing else.
    | |
    | | The only way to repair was to boot from the Windows DVD and do a
    startup
    | | repair.
    | |
    | | My configuration is as follows:
    | | - ABit AB9Pro board (latest BIOS) with the following onboard
    controllers:
    | | . Intel ICH8R (2 RAID arrays containing boot-volume, 2 non-RAID disks)
    | | . JMicron JMB363 in AHCI mode (1 HD SATA, 1 HD PATA, 1 CD-ROM PATA)
    | | . Silicon Image 3132 (1 CD-ROM SATA)
    | |
    | | Is there anything I am doing wrong here? Anyone got Bitlocker running
    | with a
    | | similar configuration?
    | |
    | | Thanks,
    | | mister.jones
    | |
    | |
    | |
    | |
    |
    |
     
    Ken Zhao [MSFT], Sep 11, 2007
    #3
  4. mister.jones

    mister.jones Guest

    Thanks Ken, for coming back to this issue. I looked at the document on
    Bitlocker you pointed me to. Most of it is about TPM requirements. However,
    I want to run Bitlocker without TPM, which is possible when this feature is
    activated in Group Policy.
    I suppose rather that Bitlocker is not finding the right harddisk. Because
    there are three controllers and six disks, I suppose the Bitlocker's
    bootcode gets confused. What startles me is that it does not even give out
    an error message.
    Best regards
    mister.jones



    ----- Original Message -----
    From: ""Ken Zhao [MSFT]"" <>
    Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    Sent: Tuesday, September 11, 2007 12:37 PM
    Subject: RE: Bitlocker black screen after reboot
     
    mister.jones, Sep 13, 2007
    #4
  5. Yes, I agree with your opinion.

    Thanks & Regards,

    Ken Zhao

    Microsoft Online Support
    Microsoft Global Technical Support Center

    Get Secure! - www.microsoft.com/security <http://www.microsoft.com/security>
    ====================================================
    When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
    that others may learn and benefit from your issue.
    ====================================================
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.




    --------------------
    | From: "mister.jones" <>
    | References: <>
    <>
    <U$hAd$>
    | In-Reply-To: <U$hAd$>
    | Subject: Re: Bitlocker black screen after reboot
    | Date: Thu, 13 Sep 2007 23:35:02 +0200
    | Lines: 87
    | Message-ID: <>
    | MIME-Version: 1.0
    | Content-Type: text/plain;
    | format=flowed;
    | charset="iso-8859-1";
    | reply-type=original
    | Content-Transfer-Encoding: 7bit
    | X-Priority: 3
    | X-MSMail-Priority: Normal
    | X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16480
    | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6000.16480
    | X-MS-CommunityGroup-PostID: {125E1260-E67B-4555-8EA9-12FCA41EAF57}
    | X-MS-CommunityGroup-ThreadID: D2469DE6-055C-43FE-956D-7D6D72C01011
    | X-MS-CommunityGroup-ParentID: CACA94FA-3ECE-4665-873E-C48085D925CD
    | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl microsoft.public.windows.vista.security:9105
    | NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl 127.0.0.1
    | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.security
    |
    | Thanks Ken, for coming back to this issue. I looked at the document on
    | Bitlocker you pointed me to. Most of it is about TPM requirements.
    However,
    | I want to run Bitlocker without TPM, which is possible when this feature
    is
    | activated in Group Policy.
    | I suppose rather that Bitlocker is not finding the right harddisk.
    Because
    | there are three controllers and six disks, I suppose the Bitlocker's
    | bootcode gets confused. What startles me is that it does not even give
    out
    | an error message.
    | Best regards
    | mister.jones
    |
    |
    |
    | ----- Original Message -----
    | From: ""Ken Zhao [MSFT]"" <>
    | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | Sent: Tuesday, September 11, 2007 12:37 PM
    | Subject: RE: Bitlocker black screen after reboot
    |
    |
    | > Hi Jones,
    | >
    | > I am just writing to see how everything is going. If you have any
    updates
    | > or need any further assistance on this issue, please feel free to let me
    | > know.
    | >
    | > Thanks & Regards,
    | >
    | > Ken Zhao
    | > |
    | > | Hello Jones,
    | > |
    | > | Thank you for using newsgroup!
    | > |
    | > | Based on your symptom, I suspect this similar issue may be caused by
    the
    | > | incompatible BIOS or hardware environment. For more detailed
    | > requirements
    | > | for BitLocker, please refer to:
    | > | Windows Vista BitLocker Client Platform Requirements
    | > |
    | >
    http://download.microsoft.com/download/a/f/7/af7777e5-7dcd-4800-8a0a-b183365
    | > | 65f5b/BitLockerReq.doc
    | > |
    | > | Thanks & Regards,
    | > |
    | > | Ken Zhao
    | > |
    | > | |
    | > | | Hello!
    | > | | I have a problem with Bitlocker: after the first restart (system
    check
    | > | | before encryption) the screen stays black. No error message, no boot
    | > | screen,
    | > | | nothing.
    | > | | This is what I did:
    | > | | 1. Allow Bitlocker without TPM (via gpedit.msc)
    | > | | 2. Use Bitlocker Drive Preparation Tool to create a new partition.
    | > | | 3. Use the Bitlocker control panel to configure encryption.
    | > | | 4. Reboot when reuired to do so for the system check.
    | > | | Result: Black screen after BIOS POST screens. No message at all.
    | > | | Ctrl-Alt-Del does work, nothing else.
    | > | |
    | > | | The only way to repair was to boot from the Windows DVD and do a
    | > startup
    | > | | repair.
    | > | |
    | > | | My configuration is as follows:
    | > | | - ABit AB9Pro board (latest BIOS) with the following onboard
    | > controllers:
    | > | | . Intel ICH8R (2 RAID arrays containing boot-volume, 2 non-RAID
    | > disks)
    | > | | . JMicron JMB363 in AHCI mode (1 HD SATA, 1 HD PATA, 1 CD-ROM
    PATA)
    | > | | . Silicon Image 3132 (1 CD-ROM SATA)
    | > | |
    | > | | Is there anything I am doing wrong here? Anyone got Bitlocker
    running
    | > | with a
    | > | | similar configuration?
    | > | |
    | > | | Thanks,
    | > | | mister.jones
    | > | |
    | > | |
    | > | |
    | > | |
    | > |
    | > |
    | >
    |
    |
     
    Ken Zhao [MSFT], Sep 14, 2007
    #5
  6. mister.jones

    mister.jones Guest

    I heard, there will be changes to Bitlocker in SP1. Will these be only in
    the GUI or will the boot-code change, too, so that there is hope that it
    will work with my hardware?



     
    mister.jones, Sep 14, 2007
    #6
  7. I have not heard that. Therefore, I cannot make sure.

    Thanks & Regards,

    Ken Zhao

    Microsoft Online Support
    Microsoft Global Technical Support Center

    Get Secure! - www.microsoft.com/security <http://www.microsoft.com/security>
    ====================================================
    When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
    that others may learn and benefit from your issue.
    ====================================================
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.




    --------------------
    | From: "mister.jones" <>
    | References: <>
    <>
    <U$hAd$>
    <>
    <>
    | In-Reply-To: <>
    | Subject: Re: Bitlocker black screen after reboot
    | Date: Fri, 14 Sep 2007 11:55:18 +0200
    | Lines: 161
    | Message-ID: <>
    | MIME-Version: 1.0
    | Content-Type: text/plain;
    | format=flowed;
    | charset="iso-8859-1";
    | reply-type=original
    | Content-Transfer-Encoding: 7bit
    | X-Priority: 3
    | X-MSMail-Priority: Normal
    | X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16480
    | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6000.16480
    | X-MS-CommunityGroup-PostID: {9100E1BA-5C71-47E3-8E76-A7BB5F1E9C3E}
    | X-MS-CommunityGroup-ThreadID: D2469DE6-055C-43FE-956D-7D6D72C01011
    | X-MS-CommunityGroup-ParentID: 112FD9CE-6CB9-465B-93DA-FFE82CCB490F
    | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl microsoft.public.windows.vista.security:9115
    | NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl 127.0.0.1
    | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.security
    |
    | I heard, there will be changes to Bitlocker in SP1. Will these be only in
    | the GUI or will the boot-code change, too, so that there is hope that it
    | will work with my hardware?
    |
    |
    |
    | | > Yes, I agree with your opinion.
    | >
    | > Thanks & Regards,
    | >
    | > Ken Zhao
    | >
    | > Microsoft Online Support
    | > Microsoft Global Technical Support Center
    | >
    | > Get Secure! - www.microsoft.com/security
    | > <http://www.microsoft.com/security>
    | > ====================================================
    | > When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
    | > that others may learn and benefit from your issue.
    | > ====================================================
    | > This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no
    | > rights.
    | >
    | >
    | >
    | >
    | > --------------------
    | > | From: "mister.jones" <>
    | > | References: <>
    | > <>
    | > <U$hAd$>
    | > | In-Reply-To: <U$hAd$>
    | > | Subject: Re: Bitlocker black screen after reboot
    | > | Date: Thu, 13 Sep 2007 23:35:02 +0200
    | > | Lines: 87
    | > | Message-ID: <>
    | > | MIME-Version: 1.0
    | > | Content-Type: text/plain;
    | > | format=flowed;
    | > | charset="iso-8859-1";
    | > | reply-type=original
    | > | Content-Transfer-Encoding: 7bit
    | > | X-Priority: 3
    | > | X-MSMail-Priority: Normal
    | > | X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16480
    | > | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6000.16480
    | > | X-MS-CommunityGroup-PostID: {125E1260-E67B-4555-8EA9-12FCA41EAF57}
    | > | X-MS-CommunityGroup-ThreadID: D2469DE6-055C-43FE-956D-7D6D72C01011
    | > | X-MS-CommunityGroup-ParentID: CACA94FA-3ECE-4665-873E-C48085D925CD
    | > | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | > | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | > | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | > microsoft.public.windows.vista.security:9105
    | > | NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl 127.0.0.1
    | > | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.security
    | > |
    | > | Thanks Ken, for coming back to this issue. I looked at the document on
    | > | Bitlocker you pointed me to. Most of it is about TPM requirements.
    | > However,
    | > | I want to run Bitlocker without TPM, which is possible when this
    feature
    | > is
    | > | activated in Group Policy.
    | > | I suppose rather that Bitlocker is not finding the right harddisk.
    | > Because
    | > | there are three controllers and six disks, I suppose the Bitlocker's
    | > | bootcode gets confused. What startles me is that it does not even give
    | > out
    | > | an error message.
    | > | Best regards
    | > | mister.jones
    | > |
    | > |
    | > |
    | > | ----- Original Message -----
    | > | From: ""Ken Zhao [MSFT]"" <>
    | > | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | > | Sent: Tuesday, September 11, 2007 12:37 PM
    | > | Subject: RE: Bitlocker black screen after reboot
    | > |
    | > |
    | > | > Hi Jones,
    | > | >
    | > | > I am just writing to see how everything is going. If you have any
    | > updates
    | > | > or need any further assistance on this issue, please feel free to
    let
    | > me
    | > | > know.
    | > | >
    | > | > Thanks & Regards,
    | > | >
    | > | > Ken Zhao
    | > | > |
    | > | > | Hello Jones,
    | > | > |
    | > | > | Thank you for using newsgroup!
    | > | > |
    | > | > | Based on your symptom, I suspect this similar issue may be caused
    by
    | > the
    | > | > | incompatible BIOS or hardware environment. For more detailed
    | > | > requirements
    | > | > | for BitLocker, please refer to:
    | > | > | Windows Vista BitLocker Client Platform Requirements
    | > | > |
    | > | >
    | >
    http://download.microsoft.com/download/a/f/7/af7777e5-7dcd-4800-8a0a-b183365
    | > | > | 65f5b/BitLockerReq.doc
    | > | > |
    | > | > | Thanks & Regards,
    | > | > |
    | > | > | Ken Zhao
    | > | > |
    | > | > | |
    | > | > | | Hello!
    | > | > | | I have a problem with Bitlocker: after the first restart (system
    | > check
    | > | > | | before encryption) the screen stays black. No error message, no
    | > boot
    | > | > | screen,
    | > | > | | nothing.
    | > | > | | This is what I did:
    | > | > | | 1. Allow Bitlocker without TPM (via gpedit.msc)
    | > | > | | 2. Use Bitlocker Drive Preparation Tool to create a new
    partition.
    | > | > | | 3. Use the Bitlocker control panel to configure encryption.
    | > | > | | 4. Reboot when reuired to do so for the system check.
    | > | > | | Result: Black screen after BIOS POST screens. No message at all.
    | > | > | | Ctrl-Alt-Del does work, nothing else.
    | > | > | |
    | > | > | | The only way to repair was to boot from the Windows DVD and do a
    | > | > startup
    | > | > | | repair.
    | > | > | |
    | > | > | | My configuration is as follows:
    | > | > | | - ABit AB9Pro board (latest BIOS) with the following onboard
    | > | > controllers:
    | > | > | | . Intel ICH8R (2 RAID arrays containing boot-volume, 2
    non-RAID
    | > | > disks)
    | > | > | | . JMicron JMB363 in AHCI mode (1 HD SATA, 1 HD PATA, 1 CD-ROM
    | > PATA)
    | > | > | | . Silicon Image 3132 (1 CD-ROM SATA)
    | > | > | |
    | > | > | | Is there anything I am doing wrong here? Anyone got Bitlocker
    | > running
    | > | > | with a
    | > | > | | similar configuration?
    | > | > | |
    | > | > | | Thanks,
    | > | > | | mister.jones
    | > | > | |
    | > | > | |
    | > | > | |
    | > | > | |
    | > | > |
    | > | > |
    | > | >
    | > |
    | > |
    | >
    |
    |
     
    Ken Zhao [MSFT], Sep 17, 2007
    #7
  8. Hi,

    If you have any updates, please feel free to let me know.

    Thanks & Regards,

    Ken Zhao

    Microsoft Online Support
    Microsoft Global Technical Support Center

    Get Secure! - www.microsoft.com/security <http://www.microsoft.com/security>
    ====================================================
    When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
    that others may learn and benefit from your issue.
    ====================================================
    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.





    --------------------
    | X-Tomcat-ID: 74062148
    | References: <>
    <>
    <U$hAd$>
    <>
    <>
    <>
    | MIME-Version: 1.0
    | Content-Type: text/plain
    | Content-Transfer-Encoding: 7bit
    | From: ("Ken Zhao [MSFT]")
    | Organization: Microsoft
    | Date: Mon, 17 Sep 2007 06:27:14 GMT
    | Subject: Re: Bitlocker black screen after reboot
    | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.security
    | Message-ID: <sD2nRPP#>
    | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | Lines: 191
    | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl microsoft.public.windows.vista.security:9183
    | NNTP-Posting-Host: TOMCATIMPORT1 10.201.218.122
    |
    | I have not heard that. Therefore, I cannot make sure.
    |
    | Thanks & Regards,
    |
    | Ken Zhao
    |
    | Microsoft Online Support
    | Microsoft Global Technical Support Center
    |
    | Get Secure! - www.microsoft.com/security
    <http://www.microsoft.com/security>
    | ====================================================
    | When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
    | that others may learn and benefit from your issue.
    | ====================================================
    | This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no
    rights.
    |
    |
    |
    |
    | --------------------
    | | From: "mister.jones" <>
    | | References: <>
    | <>
    | <U$hAd$>
    | <>
    | <>
    | | In-Reply-To: <>
    | | Subject: Re: Bitlocker black screen after reboot
    | | Date: Fri, 14 Sep 2007 11:55:18 +0200
    | | Lines: 161
    | | Message-ID: <>
    | | MIME-Version: 1.0
    | | Content-Type: text/plain;
    | | format=flowed;
    | | charset="iso-8859-1";
    | | reply-type=original
    | | Content-Transfer-Encoding: 7bit
    | | X-Priority: 3
    | | X-MSMail-Priority: Normal
    | | X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16480
    | | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6000.16480
    | | X-MS-CommunityGroup-PostID: {9100E1BA-5C71-47E3-8E76-A7BB5F1E9C3E}
    | | X-MS-CommunityGroup-ThreadID: D2469DE6-055C-43FE-956D-7D6D72C01011
    | | X-MS-CommunityGroup-ParentID: 112FD9CE-6CB9-465B-93DA-FFE82CCB490F
    | | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    microsoft.public.windows.vista.security:9115
    | | NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl 127.0.0.1
    | | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.security
    | |
    | | I heard, there will be changes to Bitlocker in SP1. Will these be only
    in
    | | the GUI or will the boot-code change, too, so that there is hope that
    it
    | | will work with my hardware?
    | |
    | |
    | |
    Newsbeitrag
    | | | | > Yes, I agree with your opinion.
    | | >
    | | > Thanks & Regards,
    | | >
    | | > Ken Zhao
    | | >
    | | > Microsoft Online Support
    | | > Microsoft Global Technical Support Center
    | | >
    | | > Get Secure! - www.microsoft.com/security
    | | > <http://www.microsoft.com/security>
    | | > ====================================================
    | | > When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader
    so
    | | > that others may learn and benefit from your issue.
    | | > ====================================================
    | | > This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no
    | | > rights.
    | | >
    | | >
    | | >
    | | >
    | | > --------------------
    | | > | From: "mister.jones" <>
    | | > | References: <>
    | | > <>
    | | > <U$hAd$>
    | | > | In-Reply-To: <U$hAd$>
    | | > | Subject: Re: Bitlocker black screen after reboot
    | | > | Date: Thu, 13 Sep 2007 23:35:02 +0200
    | | > | Lines: 87
    | | > | Message-ID: <>
    | | > | MIME-Version: 1.0
    | | > | Content-Type: text/plain;
    | | > | format=flowed;
    | | > | charset="iso-8859-1";
    | | > | reply-type=original
    | | > | Content-Transfer-Encoding: 7bit
    | | > | X-Priority: 3
    | | > | X-MSMail-Priority: Normal
    | | > | X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16480
    | | > | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6000.16480
    | | > | X-MS-CommunityGroup-PostID: {125E1260-E67B-4555-8EA9-12FCA41EAF57}
    | | > | X-MS-CommunityGroup-ThreadID: D2469DE6-055C-43FE-956D-7D6D72C01011
    | | > | X-MS-CommunityGroup-ParentID: CACA94FA-3ECE-4665-873E-C48085D925CD
    | | > | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | | > | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | | > | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
    | | > microsoft.public.windows.vista.security:9105
    | | > | NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl 127.0.0.1
    | | > | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.security
    | | > |
    | | > | Thanks Ken, for coming back to this issue. I looked at the document
    on
    | | > | Bitlocker you pointed me to. Most of it is about TPM requirements.
    | | > However,
    | | > | I want to run Bitlocker without TPM, which is possible when this
    | feature
    | | > is
    | | > | activated in Group Policy.
    | | > | I suppose rather that Bitlocker is not finding the right harddisk.
    | | > Because
    | | > | there are three controllers and six disks, I suppose the Bitlocker's
    | | > | bootcode gets confused. What startles me is that it does not even
    give
    | | > out
    | | > | an error message.
    | | > | Best regards
    | | > | mister.jones
    | | > |
    | | > |
    | | > |
    | | > | ----- Original Message -----
    | | > | From: ""Ken Zhao [MSFT]"" <>
    | | > | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.security
    | | > | Sent: Tuesday, September 11, 2007 12:37 PM
    | | > | Subject: RE: Bitlocker black screen after reboot
    | | > |
    | | > |
    | | > | > Hi Jones,
    | | > | >
    | | > | > I am just writing to see how everything is going. If you have any
    | | > updates
    | | > | > or need any further assistance on this issue, please feel free to
    | let
    | | > me
    | | > | > know.
    | | > | >
    | | > | > Thanks & Regards,
    | | > | >
    | | > | > Ken Zhao
    | | > | > |
    | | > | > | Hello Jones,
    | | > | > |
    | | > | > | Thank you for using newsgroup!
    | | > | > |
    | | > | > | Based on your symptom, I suspect this similar issue may be
    caused
    | by
    | | > the
    | | > | > | incompatible BIOS or hardware environment. For more detailed
    | | > | > requirements
    | | > | > | for BitLocker, please refer to:
    | | > | > | Windows Vista BitLocker Client Platform Requirements
    | | > | > |
    | | > | >
    | | >
    |
    http://download.microsoft.com/download/a/f/7/af7777e5-7dcd-4800-8a0a-b183365
    | | > | > | 65f5b/BitLockerReq.doc
    | | > | > |
    | | > | > | Thanks & Regards,
    | | > | > |
    | | > | > | Ken Zhao
    | | > | > |
    | | > | > | |
    | | > | > | | Hello!
    | | > | > | | I have a problem with Bitlocker: after the first restart
    (system
    | | > check
    | | > | > | | before encryption) the screen stays black. No error message,
    no
    | | > boot
    | | > | > | screen,
    | | > | > | | nothing.
    | | > | > | | This is what I did:
    | | > | > | | 1. Allow Bitlocker without TPM (via gpedit.msc)
    | | > | > | | 2. Use Bitlocker Drive Preparation Tool to create a new
    | partition.
    | | > | > | | 3. Use the Bitlocker control panel to configure encryption.
    | | > | > | | 4. Reboot when reuired to do so for the system check.
    | | > | > | | Result: Black screen after BIOS POST screens. No message at
    all.
    | | > | > | | Ctrl-Alt-Del does work, nothing else.
    | | > | > | |
    | | > | > | | The only way to repair was to boot from the Windows DVD and
    do a
    | | > | > startup
    | | > | > | | repair.
    | | > | > | |
    | | > | > | | My configuration is as follows:
    | | > | > | | - ABit AB9Pro board (latest BIOS) with the following onboard
    | | > | > controllers:
    | | > | > | | . Intel ICH8R (2 RAID arrays containing boot-volume, 2
    | non-RAID
    | | > | > disks)
    | | > | > | | . JMicron JMB363 in AHCI mode (1 HD SATA, 1 HD PATA, 1
    CD-ROM
    | | > PATA)
    | | > | > | | . Silicon Image 3132 (1 CD-ROM SATA)
    | | > | > | |
    | | > | > | | Is there anything I am doing wrong here? Anyone got Bitlocker
    | | > running
    | | > | > | with a
    | | > | > | | similar configuration?
    | | > | > | |
    | | > | > | | Thanks,
    | | > | > | | mister.jones
    | | > | > | |
    | | > | > | |
    | | > | > | |
    | | > | > | |
    | | > | > |
    | | > | > |
    | | > | >
    | | > |
    | | > |
    | | >
    | |
    | |
    |
    |
     
    Ken Zhao [MSFT], Sep 19, 2007
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.