can receive email but cannot send

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by twise8907, Dec 19, 2007.

  1. twise8907

    twise8907 Guest

    When I try to send an email it seems to send it normally but then no one gets
    it. I have even sent one to myself and do not receive it. It shows up in the
    sent folder. I thought it was a problem with my isp but when I called the man
    said it was a problem with windows mail. I also tried to set it up on
    microsoft outlook but it did the same thing. Can anyone help me?
     
    twise8907, Dec 19, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. It's pretty hard to diagnose this without an error message.

    Have you called your ISP back to let them know the same problem
    is happening with Outlook?

    To narrow the problem down to your ISP, try sending through Gmail.
    Get a free Gmail account: http://gmail.com
    Then enable your Gmail account for POP:
    http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=13273
    Then set the account up in Windows Mail:
    http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=13276
    Those directions are for Outlook Express, but they will work for
    Windows Mail.
     
    Gary VanderMolen, Dec 19, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Email scanning should be turned off in any anti-virus. Also exclude EML
    files from the scan. It provides no
    protection not provided by the regular resident protection.
    Besides that, McAfee and Norton are not compatible with Windows Mail and
    Outlook Express and should be uninstalled. The latest version of Trend's
    anti-virus seems to be causing problems too.
     
    Frank Saunders MS-MVP IE,OE/WM, Dec 19, 2007
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.