Can see video but cannot hear audio

Discussion in 'Windows Media Player' started by Mat Singleton, Aug 16, 2005.

  1. I have installed Windows Media Player 10 Version 10.00.00.3802, running a
    Intel Celeron M 1.3GHz with 1GB RAM on Windows XP.

    I am trying to play a *.avi file that I downloaded off of the web, however I
    can see the video but cannot hear any audio. I have checked that mute is not
    on, that the speakers are up as loud as possible and that the volume control
    is also set to the loudest possible setting, despite all of this I cannot
    hear any audio.

    I have tried installing all of the latest patches etc. but I still cannot
    hear any audio. Hopefully somebody might be able to help?
     
    Mat Singleton, Aug 16, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. Mat Singleton

    Rudby Guest

    Make sure that the volume control WITHIN the media player is turned up. You
    can have the volume turned up on your computer and sounds coming out fine for
    all other apps, but if the volume is turned down or off in the media player
    it overrides it.
     
    Rudby, Aug 16, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. Thanks very much for your reply, I probably should have been a bit more
    concise as to the relevant details. I can confirm that the volume in Windows
    Media Player, along with the audio settings of Windows XP have all been
    increased to maximum volume and the mute is off.

    I just cannot seem to get around this problem for some reason or another?
     
    Mat Singleton, Aug 17, 2005
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.