Cannot get an internet connection with a Lan connection with Server 2003

Discussion in 'Windows Server' started by Larry Kuderick, Mar 14, 2006.

  1. This is my problem:

    I am running Windows Server 2003 Standard Ed. 1-4 CPU version. All updates
    have been installed.

    I have 1 NIC installed (Intel Pro/1000 MT) Server Adapter. It is configured
    to 192.168.0.1/255.255.255.0/192.168.0.1 and DNS server address of
    192.168.0.1. This connection serves my 50 computer network and seems to work
    fine.

    I have an onboard NIC (nVidia nForce Network adapter) manually configured to
    access my internet provider. This is set to find it's DNS server at
    65.32.1.65 (it has a static IP address/mask/gateway).

    When both cards are active, the internet card can not get out. It appears
    that all signals are being intercepted internally. When I disable the Intel
    network adapter, the internet works fine.

    I was told that this could be a DNS issue and after working through some of
    the suggestions, I did not get a resolution. As long as the Intel adapter
    was enabled, I could not get an internet connection. At one point I even
    removed the DNS role from the server to see if that would make a difference
    and verify that the problem was DNS related, but the internet connection
    would still not work until the Intel card was disabled. I have also tried
    replacing both connections with different NIC cards (a DLink, a LinkSys and
    a Belkin) all with the same result.

    Anyone got any suggestions or has run into this problem before? In case it
    matters, the CPU is a AMD 4200+ dual core processor and the Motherboard is a
    ASUS A8N-E (bios is up to date).

    I would really like to get both connections working so that I did not have
    to disable the Lan to access the internet.

    Thanks, any responses are truely appreciated!
    MIS Manager Norris Precision Mfg
     
    Larry Kuderick, Mar 14, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. See tip 7353 » How do I configure a NAT server in Windows Server 2003?
    in the 'Tips & Tricks' at http://www.jsifaq.com

    See tip 4560 » How do I configure windows clients to use a NAT server?


    Jerold Schulman
    Windows Server MVP
    JSI, Inc.
    http://www.jsiinc.com
    http://www.jsifaq.com
     
    Jerold Schulman, Mar 14, 2006
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.