Context menu item problem in Vista

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by Daze N. Knights, Jan 9, 2007.

  1. Installing new apps in Vista RTM, I have noticed a couple of instances
    so far where there is a problem with entries not be added to the
    (right-click) context menu in cases where they were always automatically
    added for me in Windows XP.

    One such app is ImgBurn, which always had a "Burn image with ImgBurn"
    (or somesuch) context menu entry for selection when I right-clicked on
    an image file.

    The second such app is IZarc, which would put several entries (that
    could be individually chosen from the program's options\configuration
    settings) in the context menu. On my box running Vista Business RTM, I
    got the items to display by deselecting the option to show the entries
    in a submenu. But on my box running Vista Ultimate RTM, I cannot get
    them to show at all.

    Does anyone know what's going on here? Is this a known issue with Vista,
    or an issue with the specific apps?
     
    Daze N. Knights, Jan 9, 2007
    #1
    1. Advertisements



  2. Are you using Vista 64-bit?

    ss.
     
    Synapse Syndrome, Jan 9, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Nope. 32.

     
    Daze N. Knights, Jan 9, 2007
    #3
  4. Just came across a third app that fails to put entries in the
    right-click context menu during installation: OpenExpert. And this
    particular app *depends* on having context menu entries for its
    functionality. :(
     
    Daze N. Knights, Jan 9, 2007
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.