Copying photographs from XP stops the network dead.

Discussion in 'Windows Vista Networking' started by MartinDC, Jun 8, 2007.

  1. MartinDC

    MartinDC Guest

    I posted this to general, but apparently it would be better here:

    I have a strange problem. I now have my network shares on my new Vista
    machine. Everything works fine until I want to copy several files fast
    from an XP machine to a network share. Then the network slows to a
    halt and the vista machine disappears off the radar briefly.
    It happens when I am copying photographs from a memory stick via an XP
    machine to a Vista share. Or when copying TomTom (Navigator update)
    files from the net to a Vista share.
    In both cases the Vista machine temporarily disappears from the radar
    and the XP machine (of course) slows to a halt too.
    Why just when copying photographs or navigator files from either a
    memory stick or the net? Usually after about nine files. Not when
    copying directly between XP and Vista shares.
    Rgds
    Martin

    PS: I have now disabled v6 TCPIP... will that help?
     
    MartinDC, Jun 8, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. MartinDC

    MartinDC Guest

    I have the same "D:\photographs" folder available as a share on the
    Vista machine and on other machines as T:\.

    I note that when I try to copy photographs to it, T:\ disappears from
    the radar both on the XP machine and locally.

    But the local folder D:\photographs is still there and accessible.

    ??

    Martin
     
    MartinDC, Jun 8, 2007
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.