Crashing in explorer.exe module

Discussion in 'Windows Vista Performance' started by STALAG, Jun 26, 2008.

  1. STALAG

    STALAG Guest

    I am getting the following crash on my newly installed Vista ultimate system.
    Would like to know how to stop this.

    Here are some of the crash logs.

    #1
    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: Explorer.EXE
    Application Version: 6.0.6001.18000
    Application Timestamp: 47918e5d
    Fault Module Name: StackHash_fd00
    Fault Module Version: 0.0.0.0
    Fault Module Timestamp: 00000000
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 4c4e464c
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: fd00
    Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
    Additional Information 3: fd00
    Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

    #2
    Problem signature
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: Explorer.EXE
    Application Version: 6.0.6001.18000
    Application Timestamp: 47918e5d
    Fault Module Name: Explorer.EXE
    Fault Module Version: 6.0.6001.18000
    Fault Module Timestamp: 47918e5d
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 0001b9ce
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: fd00
    Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
    Additional Information 3: fd00
    Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

    #3
    Product
    Windows Explorer

    Problem
    Stopped working

    Date
    6/24/2008 7:37 AM

    Status
    Not Reported

    Problem signature
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: explorer.exe
    Application Version: 6.0.6001.18000
    Application Timestamp: 47918e5d
    Fault Module Name: gdiplus.dll
    Fault Module Version: 5.2.6001.18000
    Fault Module Timestamp: 4791a627
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 0001d45f
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: fd00
    Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
    Additional Information 3: fd00
    Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

    #4
    Product
    Windows Explorer

    Problem
    Stopped working

    Date
    6/25/2008 10:48 PM

    Status
    Not Reported

    Problem signature
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: explorer.exe
    Application Version: 6.0.6001.18000
    Application Timestamp: 47918e5d
    Fault Module Name: explorer.exe
    Fault Module Version: 6.0.6001.18000
    Fault Module Timestamp: 47918e5d
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 00031688
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: fd00
    Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
    Additional Information 3: fd00
    Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160


    #5
    Product
    Windows Explorer

    Problem
    Stopped working

    Date
    6/25/2008 10:51 PM

    Status
    Not Reported

    Problem signature
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: explorer.exe
    Application Version: 6.0.6001.18000
    Application Timestamp: 47918e5d
    Fault Module Name: explorer.exe
    Fault Module Version: 6.0.6001.18000
    Fault Module Timestamp: 47918e5d
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 0003168c
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: fd00
    Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
    Additional Information 3: fd00
    Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

    I want an answer as to why this is happening and want to know how to stop
    this from reoccuring.
     
    STALAG, Jun 26, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. STALAG

    STALAG Guest

    I finally called microsoft on this issue. It turns out there was a conflict
    between the video driver and the network card driver with regards to my
    system. I am running a DX48BT2 system with an Visionteck ATI 2600 chipset.
    It took 2 hours to diagnose and may be due to a bug in the system. We will
    see if Microsoft comes out with a fix or if Intel comes out with a better
    driver for the network card. I did reinstall the latest ATI driver and have
    not had problems since.
     
    STALAG, Jun 29, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. STALAG

    mgb78 Guest


    I have a new laptop I bought one week ago and get the same kind of stuff
    when I try to download anything...I uninstalled the anti-virus software,
    turned off
    windows firewall to try to dowload and nothing works...I get:

    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: iexplore.exe
    Application Version: 7.0.6001.18000
    Application Timestamp: 47918f11
    Fault Module Name: StackHash_fd00
    Fault Module Version: 0.0.0.0
    Fault Module Timestamp: 00000000
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 035e0fb1
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.768.3
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: fd00
    Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
    Additional Information 3: fd00
    Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

    Read our privacy statement:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409
     
    mgb78, Jul 9, 2008
    #3
  4. STALAG

    Rick Rogers Guest

    Hi,

    Click start and type "internet explorer". One of the menu entries will be
    (no addons), select this and see if the problems still occur.

    If they do not, and I suspect they won't, you will need to begin
    disabling/uninstalling addons that are loading with internet explorer. This
    is done under internet options/programs tab/manage addons.

    You should try to avoid tagging onto older posts with new problems, as yours
    may go unseen and unanswered buried pages deep.
     
    Rick Rogers, Jul 9, 2008
    #4
  5. STALAG

    haskins69 Guest

    Ok I'm getting same issue , well kinda the same when I try to use my
    dreamscenes & deskscapes most of them not all though cause windows explorer
    to crash not internet explorer. and 99% of them say "StackHash_fd00" is the
    faulty modual , which when I google it it say's it's a firefox modual , so I
    uninstalled firefox and get the same error,any idea's? anyone please help ??
     
    haskins69, Sep 2, 2008
    #5
  6. STALAG

    Renfromnl Guest

    The problem occures during Browsing my files and is the same fault as
    mentioned on the first item.
    But your statement of to make it work is about INTERNET EXPLORER but is
    about just the WINDOWS VISTA EXPLORER.
    So this didn't help at all, please come forward with a working solution.
     
    Renfromnl, Sep 15, 2008
    #6
  7. STALAG

    Rick Rogers Guest

    Hi,

    The solution, as written, is for a user having trouble with Internet
    Explorer, but the problem is likely the same. Internet Explorer and Windows
    Explorer share many modules, and a problematic plug-in for IE can easily
    affect WE. Through the Control Panel/Internet Options/Programs tab, disable
    unnecessary add-ons, then retry running Windows Explorer.
     
    Rick Rogers, Sep 16, 2008
    #7
  8. STALAG

    haskins69 Guest

    I found out the answer and some won't like the results

    Vista ultimate , I only speak of it because thats all I have is very codec
    un-freindly

    If you have any program that installs it's own codecs in windows folder it
    causes "comm surrogate error" and "windows explorer crashes"

    I'm [here the part people may not like] talking of programs such as "nero"
    and "roxio" and probly converter w/their own codecs

    I had a year of trouble till I figured this out and now my system is running
    great

    heres what I now use

    codec pack "K-LITE MEGA CODEC 417"

    burning "Ashampoo 8"

    converting video "Winavi and cucusoft pro 7.07"

    this combo works and well I can play all video formats on windows media player

    and I can convert all formats to DVD

    Ashampoo burns quicker that Nero and uses less space ashampo 33mb[nero184mb]
    [the new roxio 2009 2.24 GB] so you can see the benifit there

    I have tested this configuration for a couple day's now , and no errors or
    crashes at all , my dreams and desk scapes all now work

    I converted and burned 30 movies yesterday

    hope this helps others , my trouble was I thought bigger and more options
    was better I was so wrong

    simple and does the job works much better I now have a stable and working
    system

    finally !!!!! vista don't suck any more

    found this out on my own w/help from a few forums , they didn't know the
    answer but helped piont me the right way
     
    haskins69, Sep 16, 2008
    #8
  9. STALAG

    SacredAge Guest

    i really need help. new dell inspiron 15, fully upgraded, month old. now blue
    screen crashdumps and no soloution. i can diconnect bluetooth and restart and
    it'll log in normally with stlog.dll warnings and system rstore option(which
    don't work at all) it only seem to want to blue screen crashpdump when i turn
    on bluetooth. usable in safe mode with networking but not normally. i need
    sound and certain pages for school.. here is what it tells me

    Problem signature:
    Problem Event Name: BlueScreen
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.768.3
    Locale ID: 4105

    Additional information about the problem:
    BCCode: 1000008e
    BCP1: C0000005
    BCP2: 8FE08E45
    BCP3: ABAE1FE0
    BCP4: 00000000
    OS Version: 6_0_6001
    Service Pack: 1_0
    Product: 768_1

    Files that help describe the problem:
    C:\Windows\Minidump\Mini073009-09.dmp
    C:\Windows\Temp\WER-48609-0.sysdata.xml
    C:\Windows\Temp\WER11FA.tmp.version.txt

    Read our privacy statement:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409

    Please email me or call.. 613-541-1086 justin
     
    SacredAge, Jul 30, 2009
    #9
  10. STALAG

    Rick Rogers Guest

    Hi,

    The BCCode, 0x8E, indicates a driver problem, and the fact that it happens
    when you connect a bluetooth device gives a pretty clear definition of where
    the problem lies. You need to check with the system manufacturer for an
    updated driver set to support the hardware as a first step.
     
    Rick Rogers, Jul 30, 2009
    #10
  11. STALAG

    SC Tom Guest

    Not only that, but if it's only a month old, contact Dell since it is still
    under warranty.

    SC Tom
     
    SC Tom, Jul 30, 2009
    #11
  12. STALAG

    A Osibodu Guest

     
    A Osibodu, Apr 9, 2010
    #12
  13. STALAG

    A Osibodu Guest

    The solution worked. I disabled 'Search Helper' under the Microsoft
    Corporation group Add-ons. Many thanks.
     
    A Osibodu, Apr 9, 2010
    #13
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.