Email shortcuts in Windows Live Mail will open IE-8 but not the WEB site URL

Discussion in 'Internet Explorer' started by Billy, Aug 18, 2009.

  1. Billy

    Billy Guest

    Email shortcuts in Windows Live Mail will open blank IE-8 window, but not
    the WEB site URL, and second left click will then open a new tab and the WEB
    site of interest. Another program, RoboForm, my password protection program
    is working the same way. It is a minor annoying problem any clues how to fix
    it. I would think it is some kind of registry problem.
     
    Billy, Aug 18, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. Billy

    Don Varnau Guest

    Hi,
    Which version of Windows? (Including SP level- SP1,SP2,etc.)

    1. From Start> Run, type in or copy & paste this command:

    regsvr32 actxprxy.dll

    Hit Enter or click OK.

    2. 902932- A new window opened in Internet Explorer displays a blank white
    page:
    http://support.microsoft.com/kb/902932

    3. See if a browser add-on is causing the behavior.
    Start Internet Explorer without add-ons from:
    Right-click the IE icon on the desktop. Choose Start without add-ons.
    or
    Programs> Accessories> System tools> Internet Explorer (no add-ons)
    If the problem goes away, you have an incompatible browser add-on installed.

    For troubleshooting information see:
    IEBlog Troubleshooting and Internet Explorer’s (No Add-ons) Mode:
    http://blogs.msdn.com/ie/archive/2006/07/25/678113.aspx

    928426- Internet Explorer 7 may exit immediately when it includes an add-on
    http://support.microsoft.com/kb/928426

    Windows Vista Help- Internet Explorer add-ons frequently asked questions:
    http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/Help/e85a03aa-c7c6-428e-9891-67ea76df9b7e1033.mspx

    Hope this helps,
    Don
    [MS MVP- IE]
     
    Don Varnau, Aug 18, 2009
    #2
    1. Advertisements

  3. Please state your full Windows version (e.g., WinXP SP3; Vista x64 SP2) when
    posting to this newsgroup.

    1. Does the behavior persist if you start IE in No Add-ons mode? To start
    IE in No Add-ons mode:

    => Right-click on the blue IE desktop icon and select Start without
    Add-ons; or

    => Start | (All) Programs | Accessories | System Tools | Internet
    Explorer (No add-ons).

    Troubleshooting and Internet Explorer's (No Add-ons) Mode:
    http://blogs.msdn.com/ie/archive/2006/07/25/678113.aspx

    2. Does the behavior persist if you Reset IE Advanced settings (RIES)?
    http://support.microsoft.com/kb/923737 <= Read before using!

    3. Does the behavior persist if you boot into Safe Mode with Networking?
    [Careful! Only remain in Safe Mode just long enough to test!]

    4a. What anti-virus application or security suite is installed, is your
    subscription current, and is it supported in IE8? What anti-spyware
    applications (other than Defender)? What third-party firewall (if any)?
    Were any of these applications running in the background when you installed
    IE8?

    4b. Has a Norton or McAfee application ever been installed on this machine
    (e.g., a free-trial version that came preinstalled when you bought it)?
     
    PA Bear [MS MVP], Aug 18, 2009
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.