Error VerifyWUServerURL() failed with hr=0x80240038

Discussion in 'Update Services' started by damo, Jun 5, 2006.

  1. damo

    damo Guest

    Hi all ..

    We are currently having this issue on 'some' systems in our site.

    I wish it was a consistant issue across the board but it seems it is not.

    Systems register in the WSUS Server with a "Unknown" Operating System and a
    'Not yet reported" Status.

    Please find below the output from the WSUS client diag tool.

    C:\temp>clientdiag

    WSUS Client Diagnostics Tool

    Checking Machine State
    Checking for admin rights to run tool . . . . . . . . . PASS
    Automatic Updates Service is running. . . . . . . . . . PASS
    Background Intelligent Transfer Service is running. . . PASS
    Wuaueng.dll version 5.8.0.2469. . . . . . . . . . . . . PASS
    This version is WSUS 2.0

    Checking AU Settings
    AU Option is 4: Scheduled Install . . . . . . . . . . . PASS
    Option is from Policy settings

    Checking Proxy Configuration
    Checking for winhttp local machine Proxy settings . . . PASS
    Winhttp local machine access type
    <Direct Connection>
    Winhttp local machine Proxy. . . . . . . . . . NONE
    Winhttp local machine ProxyBypass. . . . . . . NONE
    Checking User IE Proxy settings . . . . . . . . . . . . PASS
    User IE Proxy. . . . . . . . . . . . . . . . . NONE
    User IE ProxyByPass. . . . . . . . . . . . . . NONE
    User IE AutoConfig URL Proxy . . . . . . . . . NONE
    User IE AutoDetect
    AutoDetect not in use

    Checking Connection to WSUS/SUS Server
    WUServer = http://XXXXX
    WUStatusServer = http://XXXXX
    UseWuServer is enabled. . . . . . . . . . . . . . . . . PASS

    VerifyWUServerURL() failed with hr=0x80240038

    (null)

    Press Enter to Complete

    also the Windowsupdate.log file

    Initializing simple targeting cookie, clientId =
    b0c43a95-bac6-489e-97b6-53368e5a961e, target group = Servers, DNS name = XXXXX
    Server URL = http://XXXXXX/SimpleAuthWebService/SimpleAuth.asmx
    WARNING: GetAuthorizationCookie failure, error = 0x8024401B, soap client
    error = 10, soap error code = 0, HTTP status code = 407
    Report WARNING: Reporter failed to upload events with hr = 8024401b.
    Initializing simple targeting cookie, clientId =
    b0c43a95-bac6-489e-97b6-53368e5a961e, target group = Servers, DNS name = XXXXX
    Server URL = http://XXXXX/SimpleAuthWebService/SimpleAuth.asmx
    WARNING: GetAuthorizationCookie failure, error = 0x8024401B, soap client
    error = 10, soap error code = 0, HTTP status code = 407
    WARNING: Reporter failed to upload events with hr = 8024401b.

    Any help would be very much appreciated ..

    PS: XXXX represents servername and domainname .. these have been removed for
    security reasons.
     
    damo, Jun 5, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. damo

    Dave Mills Guest

    That's normal behaviour.
    You have an error in the URL and post an edited version of the URL asking for
    help. I assume "XXXXX" is NOT the actual server name.
     
    Dave Mills, Jun 5, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. damo

    damo Guest

    Resolution ...

    We found that for some reason .. even though all systems are on the same
    LAN, NetIQ Webmarshal was filtering the URL. We will investigate more. Once
    we put the URL of the WSUS Server in the exemption list on WebMarshal .. all
    worked well.
     
    damo, Jun 5, 2006
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.