Firewall blocks outbound traffic even if outbound rule exists

Discussion in 'Windows Vista Security' started by Curt, Feb 15, 2007.

  1. Curt

    reachnetster Guest

    Much as though all this talk is nice - to get back to the Ops
    question:
    Got the same prob on a clean install and I'm buggered if I can figure
    out the solution to it.
    Fairly bog-standard Private Network Setup with Network Discovery
    enabled.
    OutBound set to block all except "excepted".
    All remaining active rules are set to default vals with just the one
    Outbound addition for IE7 (accepting all defaults).
    I know a few others who've suffered from this - but that doesn't help.
    I'll try reinstalling when/if I get time. Just to let you know you
    ain't alone.

    r
     
    reachnetster, Mar 15, 2007
    #21
    1. Advertisements

  2. Curt

    reachnetster Guest

    Ok - just to tidy this thread up - and seeing as I've managed to
    allocate the time to look into it - turns out it was an issues with a
    third-party virus scanner - Avast.
    For those interested (and for hstorical reference ! ;) ) needed to add
    another OutBound rule for the Avast Web Shield - ashWebSv.exe.

    r
     
    reachnetster, Mar 22, 2007
    #22
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.