FIX FOR "Windows Explorer has stopped worked" on Sony Vaio Laptops running Vista

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by william.hooper, Aug 19, 2007.

  1. OK I wrote about this long ago and have even had emails to people who
    guessed my address and want a solution... so I just want to write the
    solution here so people can get it on google more easily:

    It you buy a brand spaking new Sony Laptop running Vista and set the
    start menu to classic mode and leave the security settings on and try
    to drag and drop an icon on the start menu to a different location you
    are likely to see the error message "Windows Explorer has stopped
    working". If you look in google you are likely to see thousands of
    posts about it and start pulling out your hair. I solved it a long
    time ago but bought another sony laptop at the weekend and its still
    got the same problem.

    The thread that explains how to fix it it is here:

    http://club.vaio.sony.co.uk/clubvaio/GB/en/forum/viewthread?thread=40902

    The cause is in all the junk software that Sony ship with their vista
    laptops something is causing this crash -although I have never been
    able to figure out what. Blame Sony for shipping rubbish software,
    blame the software world at large for building rubbish software, and
    blame microsoft for a horrible product.

    William

    To help google:

    Vista Windows Explorer has stopped working sony laptop crash
    troubleshooting fix error patch for this bug in sony applications.
    Clean install is the solution. start menu classic menu drag and drop
    move icon move icon shortcut.
     
    william.hooper, Aug 19, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. william.hooper

    marty Guest

    so does this apply to the thousands of other type's of computers that have
    the same problem i myself have a compaq laptop that has suffered the same
    problem but it wasn't caused in the way you described it was incompatible
    software which reading through some of the posts in this forum is the primary
    cause and as yet there is no solution other than clean install
     
    marty, Aug 20, 2007
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.