forwarding larger attachments SMPT server does not respond

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by waterboy, Dec 27, 2007.

  1. waterboy

    waterboy Guest

    While using windows mail I can recieve messages with large attachments. But
    it won't let me forward the same message. I get the SMPT server has not
    responded. to wait and nothing happens. Then I get an error message saying
    your server has unexpectedly terminated the connection. Error Number:
    0x800CCC0F. Is there anything I can do or change settings to let it send
    larger attachments.
     
    waterboy, Dec 27, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Right-click on the error message, copy, then paste it into a reply here.
    Also let us know which antivirus you are running.
     
    Gary VanderMolen, Dec 27, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. waterboy

    waterboy Guest

    Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for
    this include server problems, network problems, or a long period of
    inactivity. Subject 'Fw: These 4 commercials are better than the Super Bowl's
    - SUPER FUNNY', Account: 'incoming.yahoo.verizon.net', Server:
    'outgoing.yahoo.verizon.net', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No,
    Error Number: 0x800CCC0F

    I am using Mcafee. It came on new computer.

     
    waterboy, Dec 28, 2007
    #3
  4. Windows Mail is not compatible with most McAfee and Norton
    security programs. Those will need to be uninstalled, not just disabled.

    After uninstalling your non-compatible antivirus, download
    and install a more compatible antivirus like:

    AVG free edition:
    http://free.grisoft.com/doc/5390/us/frt/0?prd=aff
    or
    Avast free edition:
    http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html

    With either of those, during the install phase you must select custom
    install, and then deselect the email scanning option.
    --
    Gary VanderMolen [MS-MVP WLM]


     
    Gary VanderMolen, Dec 28, 2007
    #4
  5. waterboy

    waterboy Guest

    I uninstalled McAfee and custom installed AVG. I deselected the email
    scanning option. But I still can not send the emails. Would you happen to
    know of any other options to try. Help would be greatly appreciated. I thank
    you for your time already.

     
    waterboy, Dec 29, 2007
    #5
  6. waterboy

    Guest Guest

    McAfee sometimes leaves some problems behind after it is uninstalled.
    You can take care of most of these by removing your email account
    from Windows Mail and then creating it again.

    You might also check if your email account is created correctly:

    <http://onlinehelp.verizon.net/consumer/bin/flash/MSAcap_DSL_Verizon/SubAccounts_OutlookExpress.swf>

    Note - this talks about subaccounts and identities for a while before
    it gets to how to create an account under Outlook Express. Most
    of the account creation works the same under Windows Mail, but
    it does not support identities.

    http://netservices.verizon.net/portal/link/help/selection

     
    Guest, Dec 29, 2007
    #6
  7. I take it that Verizon is your home ISP. Are you sending from home
    when you get that error message?

    Also, since McAfee, while it was still installed, may have corrupted
    that mail account, delete the mail account, restart Windows Mail, then
    recreate that account.

    --
    Gary VanderMolen (MS-MVP WLM)


     
    Gary VanderMolen, Jan 1, 2008
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.