Help! I am new to Windows Mail and I can no longer send messages

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by jerseymomma, Jun 4, 2008.

  1. jerseymomma

    jerseymomma Guest

    since I installed a router.... this message appears when I try to send a
    message:

    The host 'smtp.optonline.net' could not be found. Please verify that you
    have entered the server name correctly.
    Subject 'Fw: A recipe from Betty Crocker', Account: 'Mica's Mail', Server:
    'smtp.optonline.net', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket
    Error: 11001, Error Number: 0x800CCC0D
     
    jerseymomma, Jun 4, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Checking with your ISP for the proper email settings, would be a good first
    step.

    Their help page says that the server names are actually "mail.optonline.net"

    These are the directions from their page for Outlook Express, and will be
    almost exactly the same for Windows Mail.

    http://optimum.custhelp.com/cgi-bin...HQ9d2luZG93cyBtYWlsIHNldHVw&p_li=&p_topview=1

    HTH
     
    Patrick Keenan, Jun 4, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. jerseymomma

    jerseymomma Guest

    It worked! Thank you thank you, Patrick! I don't know why the outgoing mail
    changed from "smtp" to "mail"...but right now, I am just happy I can finally
    reply or send messages! I had more than 15 in my outbox and now it is clear.
    Thanks again.
     
    jerseymomma, Jun 4, 2008
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.