Here's a possible fix for Vista SP1 installation failure

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by Victek, Apr 5, 2008.

  1. Victek

    Victek Guest

    Here's a tip that solved my Vista SP1 installation failure problem. The
    scenario:

    When attempting to install SP1 from Windows Update (or the standalone
    installer) the process goes to the end of stage 3 and then says the
    installation was not successful, Windows is reverting changes, etc. The
    error number is 8004401E, but it's no help. Turns out the real cause was a
    couple of missing files:

    ServiceModel.mof
    ServiceModel.mof.uninstall

    These files need to be in C:\Windows\system32\wbem\

    In my case the files were on my computer, but in the wrong directory. If
    the files are not on the computer they can be downloaded from here:

    http://www.enccompany.com/microsoft/windowsvista/sp1/0x8004401E_missing_files.zip

    This link was posted by a user in a Microsoft Technet forum (I don't know if
    there's an official link on the Microsoft support site for these).

    Here are the threads that made me aware of the fix:

    http://forums.microsoft.com/TechNet/ShowPost.aspx?PostID=3044734&SiteID=17

    http://forums.microsoft.com/TechNet/ShowPost.aspx?PostID=3031042&SiteID=17
     
    Victek, Apr 5, 2008
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.