I have to run the wizard every time to get the TV picture

Discussion in 'Windows Media Center' started by John, Oct 27, 2004.

  1. John

    John Guest

    Hi,

    Since changing my cables from Coaxial to RCA (Because it's supposedly gives
    a better picture) every time I close Media Center and go back in there is no
    TV signal I have to run the wizard every time to get the TV picture back only
    to loose it again when I exit

    Any Help Is Greatly Appreciated.
     
    John, Oct 27, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. Sorry John, I'm not sure what would be causing this. Have you contacted
    your OEM for support?

    Also, I'm sure you've already tried this but have you done a reboot on
    the machine since changing that setting?

    Pete
     
    Peter Near [MCE MVP], Oct 28, 2004
    #2
    1. Advertisements

  3. John

    John Guest

    Thanks for your reply.. sure i restarted the computer and i will contact the
    TV Tuner company
    Is RCA better in picture then Coaxial?
     
    John, Oct 29, 2004
    #3
  4. RCA (Composite) is somewhat better than coax, yes. S-Video would be
    even better.

    I would recommend that you call the manufacturer of your PC (HP,
    Gateway, Dell, etc) rather than the TV tuner company.

    Just had another thought... did you disconnect the coax cable from the
    tuner card? If it's still connected then maybe MCE is trying to be
    smart by automatically using it. Long shot, but worth checking.

    Pete
     
    Peter Near [MCE MVP], Oct 29, 2004
    #4
  5. John

    John Guest

    The coax is out of the card
    I'll try S-Video and see what happens

    Thanks again Peter
     
    John, Oct 29, 2004
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.