IE6 broken after Uninstalling IE7

Discussion in 'Internet Explorer' started by jenkinsjeremiah, Mar 29, 2006.

  1. I installed the IE7 beta 2...it was OK. I liked the tabbed browsing, but it
    does not work with several things I need (IE Citrix web client). I went
    through the uninstall instructions (add/remove programs, show updates,
    removed ie7 beta).

    Everything seemed kosher until I tried browsing. The home page comes up ok
    in IE 6, but when I tried browsing to a different URL it tries to fire off a
    new browser instance and it hangs....what gives????

    I tried reinstalling IE6...no joy.

    I am thinking it has to do with a setting or something left over from the
    tabbed browsing on the IE 7 beta...but where? How can I fix this short of a
    system restore?
     
    jenkinsjeremiah, Mar 29, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. jenkinsjeremiah

    gango Guest

    there might be some 'leftover' from your previous IE7 install and you could
    consider this:

    try re-installing IE7 and do a proper uninstall again...

    it would also help if you could check and clean your registry with i.e. a
    registry cleaner (there are many, so I won't advertise any here)...

    hope that helps
     
    gango, Mar 29, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. You can get rid of IE7? WOO HOO!

    *Heads to Add/Remove Programs*

    Let this be a lesson to us all, Firefox is the answer.
     
    Kyle Korleski, Mar 29, 2006
    #3
  4. jenkinsjeremiah

    gango Guest

    thank you for contributing to the group... your entry is appreciated

    :)
     
    gango, Mar 29, 2006
    #4
  5. jenkinsjeremiah

    Larry E Guest

    But.. What was the question?

     
    Larry E, Mar 29, 2006
    #5
  6. OK, so here is how I fixed it:

    1) reinstalled IE7 beta
    2) went to tools -> internet options -> tabs, and disabled tabbed browsing
    3) uninstalled IE 7 from add/remove programs with 'show updates' checked.
    this rolled me back to IE 6.
    4) reboot

    This seems to have resolved the weird behavior with IE6...so this seems to
    confirm my suspicions that when you uninstall IE7 it leaves something behind
    from the tabbed browsing that messes up IE 6, unless you disable it before
    uninstalling 7.

    I'm going to reinstall / uninstall IE 7 beta again without disabling tabs to
    see if it reproduces the problem.
     
    jenkinsjeremiah, Mar 29, 2006
    #6
  7. jenkinsjeremiah

    Larry E Guest

    Please make sure you post the results of you test here so we can keep
    referencing it in future posts when people have similar problems.
     
    Larry E, Mar 29, 2006
    #7
  8. So I reinstalled the IE 7 beta again, then uninstalled without changing the
    tab settings.

    I was not able to reproduce the problem. IE 6 appears to still be working
    fine....very odd.

    The same IE 6 problem is happening on another PC that i did an install /
    uninstall on. I'll try the same thing there and post the results later today.
     
    jenkinsjeremiah, Mar 29, 2006
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.