Intel PRO 1000 PM, VLAN's, LinkSys SRW 2024

Discussion in 'Server Networking' started by CNenad, Mar 21, 2008.

  1. CNenad

    CNenad Guest

    Hi :) I have strange behaveour onto some of bunch same Intel servers,
    motherboard's are Intel S3000AH, platform is Intel SR-1530AH 1U
    rackmount chasis, NIC1 is integrated PCIeX Intel Pro 1000 PM configured
    for auto negotitation 1000 (not auto detect), Intel LAN drivers package
    12.0 (9.7.34.0) with ProSet. Port's on switch are configured for VLAN's.
    Windows Server is 2003 Standard R2 with SP2 and all updates.

    For Example on one server When I restart server all NIC's in systray are
    lighted up (hardware NIC1 and two VLAN NICs) but I can't ping anything
    other than localhost or IP od that server. If I disable physical NIC and
    enable it everything start's working and I can ping other computers.

    Second server is one big mistery. Same as first one but disabling
    enabling NIC does not fixing problem. If I plug out network cable from
    NIC1 and bring back two VLAN card's (public and private) are UP but
    physical NIC1 is not connected and I can't ping nothing. If I disable
    and enable physical NIC1 I can only ping localhost or VLAN card's IP.
    After few retries sometimes network goes up sometimes don't but this can
    only be done via server console.

    This is very stressing situation because when sometimes I must restart
    server in far away location from me I can not go to that server anymore
    because network card's are down but server show's them up :(

    Does anyone have similiar problem or any other clue what might be a
    problem and how to solve it ?
     
    CNenad, Mar 21, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Hello CNenad,

    So you're servers have more then one physical NIC connected to different
    networks?

    Best regards

    Meinolf Weber
     
    Meinolf Weber, Mar 22, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. CNenad

    Nenad Canic Guest

    So you're servers have more then one physical NIC connected to different
    Yes, servers have two physical NIC's. NIC2 is configured with private IP and
    connected to port for private network on switch and that port on switch is in
    down state (this is for workaround if I can not gain access through NIC1, I
    enable port on swtich and can access to server).

    NIC1 is configured with VLAN's (one VLAN for private network and second VLAN
    for public network) and connected to switch onto VLAN port.
     
    Nenad Canic, Mar 23, 2008
    #3
  4. Hello Nenad,

    Think that your problem is the NIC configuration. Please post an ipconfig
    /all from the servers and what you are trying to built up with this kind
    of setup, how the network should work together.

    Best regards

    Meinolf Weber
     
    Meinolf Weber, Mar 23, 2008
    #4
  5. CNenad

    Bryan Hilton Guest

    Was this ever resolved and if so, what was the resolution?
     
    Bryan Hilton, Oct 15, 2008
    #5
  6. Hello Bryan,

    Where are you talking about?

    Best regards

    Meinolf Weber
     
    Meinolf Weber, Oct 15, 2008
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.