KB900325: Updatepakket 2 voor Windows XP Media Center Edition 2005

Discussion in 'Windows Update' started by Wytse Talsma, Nov 9, 2005.

  1. Wytse Talsma

    Wytse Talsma Guest

    When I try to install this update for Windows Media Center 2005 the setup
    fails, even when I've downloaded it manually. Removing .net framework 1.1 or
    components wont help.
    Foutcode: 0x643
    (errorcode)
    What's wrong?
     
    Wytse Talsma, Nov 9, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. Wytse,

    From http://support.microsoft.com/kb/900325 :

    " Note To install this update, you **must have Microsoft .NET Framework
    1.1 and .NET Framework 1.1 SP1** installed. Windows Update detects
    whether these packages are installed. Windows Update automatically
    installs these packages for you.

    If the 886904 update is installed, you **must uninstall the 886904
    update** before you install Update Rollup 2 for Microsoft Windows XP
    Media Center Edition 2005. Otherwise, the .NET Framework 1.1 SP1
    installation will not succeed. "

    Does that clear things up ?

    MowGreen [MVP 2003-2006]
    ===============
    *-343-* FDNY
    Never Forgotten
    ===============
     
    MowGreen [MVP], Nov 9, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. Wytse Talsma

    Wytse Talsma Guest

    I have removed the KB886904 fix and re-installed the .net framework 1.1 SP1.
    The rollup couldn't install.
    I've tried to download the rollup 2 manually from microsoft.com and tried to
    install also manually, but he failed. Then he runs system restore.
    The last message I saw in MCE was that he was installing:
    Hotfix voor Windows XP (KB895961)

    Then he sayd he failed and had to restore.

    :(

     
    Wytse Talsma, Nov 10, 2005
    #3
  4. Wytse Talsma

    Bluppie Guest

    I have the same problem, noting works. What is wrong?


     
    Bluppie, Nov 11, 2005
    #4
  5. Wytse Talsma

    Wytse Talsma Guest

    hmm, I don't know yet:(

     
    Wytse Talsma, Nov 14, 2005
    #5
  6. Is there an error message associated with the failed install of the
    Update Rollup ? Who runs System Restore - is the update doing it after
    failing to install ?

    Try this - Show hidden files, folders, and system files :
    http://snipurl.com/f4cx

    Create a temporary folder on the Desktop. Name it Temp. Navigate to the
    WINDOWS\Installer folder. Move all the contents of that folder to the
    newly created Temp folder on the Desktop. Now try to install the Update
    Rollup.
    Whether it succeeds or not, move all of the contents of Temp back to
    WINDOWS\Installer afterwards.
    Did that allow it to install ?

    MowGreen [MVP 2003-2006]
    ===============
    *-343-* FDNY
    Never Forgotten
    ===============


     
    MowGreen [MVP], Nov 14, 2005
    #6
  7. Wytse Talsma

    Wytse Talsma Guest

    There's no specific error.
    And when I try to install manually (I've Administrator rights) he opens
    Media Center with the message that he's installing. but then suddenly he says
    he failed(no error) and automatically when I press OK runs System Restore.

    Clearing the c:\windows\installer folder wouldn't help:( So I just put
    everything back in.
    Don't know how to solve:(
    btw: some programs I try to install won't install either.
    example: norton internet security 2005 and NOD32 (both no errors)

    I've scanned for spyware found some and deleted ( www.hitmanpro.nl dutch).
    But it has no effect:(
    Any ideas?


    ps. I've always the explorer in the mode he shows everything: hidden or not,
    system or not ;) don't like someone is hiding something for me;)


     
    Wytse Talsma, Nov 14, 2005
    #7
  8. Wytse Talsma

    Wytse Talsma Guest

    Yeah I got it (h)

    first I've removed EVERY update i could find in Add/Remove software in
    Configurationscreen or how you call it in englisch.
    That was a lot of work,
    but after that i runned Windows Update and it worked:)
    I think it has something to do with the ehome infrared thing update i
    earlier had to install, maybe uninstalling worked. but uninstalling every
    update worked
    after that installing .net framework 1.1 and SP1 for .net framework 1.1 of
    course ;)
    Now I must restart...
    ciao
     
    Wytse Talsma, Nov 16, 2005
    #8
  9. Wytse Talsma

    MowGreen Guest

    Nice detective work, Wytse. Do you remember the KB # of the "ehome
    infrared thing update" ?

    MowGreen [MVP 2003-2006]
    ===============
    *-343-* FDNY
    Never Forgotten
    ===============
     
    MowGreen, Nov 17, 2005
    #9
  10. Ships so I have to do that also...... iekkkkkk

    greetz
    mario Pelders

     
    Mario pelders, Nov 26, 2005
    #10
  11. Wytse Talsma

    Wytse Talsma Guest

    no i'm afraid not:(
    :p

     
    Wytse Talsma, Nov 26, 2005
    #11
  12. Hey/Hoi Wytse

    I found a soimple solution, removed the hotfxi for famework 1.1 and after
    that he installed everything i needed. oftewel vond ergens dat ik de hotfix
    moest verwijderen van 1.1 en daarna deed de update voor media center het prima
    het prima

    greetz.houdoe
    Mario


     
    Mario pelders, Nov 26, 2005
    #12
  13. Wytse Talsma

    Wytse Talsma Guest

    hey/hoi mario
    ja dat probeerde ik ook maar dat hielp bij mij niet, dus heb ik toen alle
    updates maar verwijderd:p
    yes i tried that too but it didn't work so I just deleted all my updates:p


     
    Wytse Talsma, Nov 26, 2005
    #13
  14. Wytse Talsma

    Enda Guest

    I had the same problem but couldn't identify which update was causing the
    conflict because that would be even more tedious than uninstalling all of the
    updates. Anyway why hadn't someone in microsoft done this already? They have
    identified an issue with one of the .Net updates but they should solved the
    bigger problem by now. You know that old idea that a room full of monkeys
    with typewriters, if left for eternity, will eventually come up with the
    complete works of shakespeare? Well I reckon they'd only need a week to come
    up with windows! Typically sloppy boys.

    Anyway uninstall a load of the updates (until you get pissed off) and try it
    again. Repeat until it works and you should be ok.
    Enda.

     
    Enda, Apr 22, 2006
    #14
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.