Local Store Folder - are there still indexing problems?

Discussion in 'Windows Live Mail' started by Roland Schweiger, Jul 21, 2012.

  1. Yet once again i seem to have problems with the local store folder(s)
    of WLM 2011 - latest build, latest Win7_64bit version.

    There are numerous bolders and subfolders ind i have imported folders
    from other machines.

    To get rid of the "imported folders" structure, i manually re-created
    most of my subfolders and then marked all messages in the old imported
    folders,
    and dragged_and_dropped them into the newly created folders.

    80% work fine, but periodically i get "an unknown error message" and
    then i am left behind with message bodies whose "content cannot be
    found".
    It does look like some indexing problem.

    Though i am convinced that WLM handles large folder structures better
    than e.g. OutlookExpress, which had its own folder system.

    The ONLY antivirus / antimalware software i use is MSE (microsoft
    security essentials) and i am convinced it properly handles WLM
    folders.

    Does anyone have a clue why such indexing problems turn up?

    greetings

    Roland Schweiger
     
    Roland Schweiger, Jul 21, 2012
    #1
    1. Advertisements

  2. Roland Schweiger

    ...winston Guest

    From my experience...its better to copy from one location to another, allow
    WLM to index the new, rather than drag and drop (i.e. re-index the existing
    index).



    --
    ....winston
    msft mvp mail


    "Roland Schweiger" wrote in message
    Yet once again i seem to have problems with the local store folder(s)
    of WLM 2011 - latest build, latest Win7_64bit version.

    There are numerous bolders and subfolders ind i have imported folders
    from other machines.

    To get rid of the "imported folders" structure, i manually re-created
    most of my subfolders and then marked all messages in the old imported
    folders,
    and dragged_and_dropped them into the newly created folders.

    80% work fine, but periodically i get "an unknown error message" and
    then i am left behind with message bodies whose "content cannot be
    found".
    It does look like some indexing problem.

    Though i am convinced that WLM handles large folder structures better
    than e.g. OutlookExpress, which had its own folder system.

    The ONLY antivirus / antimalware software i use is MSE (microsoft
    security essentials) and i am convinced it properly handles WLM
    folders.

    Does anyone have a clue why such indexing problems turn up?

    greetings

    Roland Schweiger
     
    ...winston, Jul 23, 2012
    #2
    1. Advertisements

  3. "...winston" schrieb im Newsbeitrag

    I see. Thought i was 'smart' by (re)creating every folder manually
    (beginning with an underscore to distinguish from the original ones)
    and then was disappointed by the error messages. So copying rather
    than moving the messages would be acomplished by holding the CTRL key
    while dragging-and-dropping?

    greetings

    Roland Schweiger
     
    Roland Schweiger, Jul 23, 2012
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.