Long delays on server sending via windows mail to via work email

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by Ben, Feb 7, 2008.

  1. Ben

    Ben Guest

    Hi I have set up my windows mail to send and recieve my work emails.

    Recieving is quick but i have had to up the server cut out timing until 3
    minutes in order to send email via smtp.

    Any solutions?

    My outgoing server is : mail.jcu.edu.au
    Incoming server is : smtp.jcu.edu.au
     
    Ben, Feb 7, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Ben

    Leslie Guest

    I am having this same problem. I don't know what to do. Any thing I can do
    ? In non technical language please.

    Thank you
     
    Leslie, Feb 7, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Ben

    Guest Guest

    You might ask here to see if it's a problem with the servers:

    http://www.library.jcu.edu.au/InfoHelp/ask.shtml

    Also, what if any antivirus programs do you have? Some of them cause
    assorted problems in Windows Mail, although seldom immediately.
     
    Guest, Feb 7, 2008
    #3
  4. Make sure your antivirus is not configured to scan emails.
    Also, Windows Mail is not compatible with most McAfee and
    Norton security programs. Those will need to be uninstalled.

    After uninstalling your non-compatible antivirus, download
    and install a more compatible antivirus like:

    AVG free edition:
    http://free.grisoft.com/doc/5390/us/frt/0?prd=aff
    or
    Avast free edition:
    http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html

    With either of those, during the install phase you must select custom
    install, and then deselect the email scanning option.
     
    Gary VanderMolen, Feb 7, 2008
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.