Mail Stuck

Discussion in 'Windows Live Mail' started by BeeJ, Aug 6, 2012.

  1. BeeJ

    BeeJ Guest

    Home network.

    Win 7 PC using WLM works OK send and receive, multiple IMAP accounts.

    Laptop on same network running Win XP Pro latest updates fails eMail
    ops.

    WLM on Win XP Pro will not send or receive eMails from any of four
    accounts all IMAP. Seems stuck. Setting message flags window pops up
    and will only go away it cancel then says cancelling ... forever. Then
    get WLM popup window saying The Connection to the server has failed.
    2 G of RAM available according to Process Explorer.

    Opera (using mail) on Win XP Pro will receive eMails but not send
    eMails from its one IMAP account.

    Using this laptop for this posting so Internet connection is good.
    Boot this laptop with no change in failures.
    Ran MS network diagnostics all OK according to that.

    Access to network drive reads and writes.
    Check MSConfig and saw all startups and services are checked.
    No other error messages.
    Getting in and out of Internet OK otherwise.
    All latest WLM for each Win OS.

    What else can I run? Suggestions please.
     
    BeeJ, Aug 6, 2012
    #1
    1. Advertisements

  2. BeeJ

    mac Guest

    Ensure that WLM on XP is not set to "work offline" status.

    mac
     
    mac, Aug 6, 2012
    #2
    1. Advertisements

  3. BeeJ

    ...winston Guest

    Can't answer why...but if XP then the email client would be WLM 2009 which
    has always had IMAP burps.

    The majority of IMAP improvements were done in WLM 2011. While 2009 was last
    updated over 2 yrs ago in May2010, the underlying code for email
    connectivity is pretty much the same as it was at release in 2008.



    --
    ....winston
    msft mvp mail


    "BeeJ" wrote in message
    Home network.

    Win 7 PC using WLM works OK send and receive, multiple IMAP accounts.

    Laptop on same network running Win XP Pro latest updates fails eMail
    ops.

    WLM on Win XP Pro will not send or receive eMails from any of four
    accounts all IMAP. Seems stuck. Setting message flags window pops up
    and will only go away it cancel then says cancelling ... forever. Then
    get WLM popup window saying The Connection to the server has failed.
    2 G of RAM available according to Process Explorer.

    Opera (using mail) on Win XP Pro will receive eMails but not send
    eMails from its one IMAP account.

    Using this laptop for this posting so Internet connection is good.
    Boot this laptop with no change in failures.
    Ran MS network diagnostics all OK according to that.

    Access to network drive reads and writes.
    Check MSConfig and saw all startups and services are checked.
    No other error messages.
    Getting in and out of Internet OK otherwise.
    All latest WLM for each Win OS.

    What else can I run? Suggestions please.
     
    ...winston, Aug 6, 2012
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.