Manage Client Computer & Manage Users Wizard problems

Discussion in 'Windows Small Business Server' started by Bill Dunn, Mar 9, 2007.

  1. Bill Dunn

    Bill Dunn Guest

    I have SBS2K3 R2 Premium. I am having some issues with the Manage Client
    Computer Wizard - especially the "Set Up Client Computer" selection. when
    you select this to add a client computer, nothing happens. the page seems to
    refresh but the wizard never starts. Other selections on this page work -
    like Assign Applications, View settings, etc.

    I have noticed that from the To Do list, when you select the Add Users and
    Computers choice, nothing happens either.

    the same problems are being experienced in the Manage Users window. If you
    select add user or add multiple users, nothing happens but other "buttons"
    in this window work fine.

    I also have Trend CSM 3.5 installed. Any ideas? I did get it to work once
    after rebooting the server.

    Thanks for any ideas,

    Bill Dunn
     
    Bill Dunn, Mar 9, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Bill Dunn

    Bill Dunn Guest

    I have searched this group and the Microsoft KB but have found nothing that
    exactly mimics my issues. These two wizards won't run at all either from
    the to Do list of from their individual choices in the management consoles.

    At this point, I'm considering a complete install. Anyone have any ideas on
    where else I should/can look to fix this problem?

    Thanks,

    Bill Dunn
     
    Bill Dunn, Mar 9, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Hi Bill,

    Ensure the wizards aren't also running in another session. There are 3
    administration sessions available on the SBS; 0-console, 1 and 2. They're
    all accessible remotely, and if they're 'disconnected' rather than logged
    off, and a wizard or mmc is open in teh disconnected process, it may not run
    in another process. You can us TS Manager to see if there are other
    sessions, and close them.

    The above may not be your issue, but in any case there shouldn't be a need
    to re-install to resolve this. Some other steps may involve re-registering
    dll files, or reinstalling server tools.
     
    Les Connor [SBS MVP], Mar 10, 2007
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.