Microsoft Wireless Desktop 6000 V2 under Vista - some keys not working - mouse scroll wheel 1 direct

Discussion in 'Windows Vista Hardware' started by Rifleman, Aug 6, 2007.

  1. Rifleman

    Rifleman Guest

    Hi.

    Can anyone help with the following.

    Have downloaded the latest versions of intelltype and intellipoint from MS.
    Installed under Vista Home Premium 32bit.

    Two keys not working, both on the bottom left labelled gadgets. The magnify
    button does nothing when I press it, neither does the gadget button.
    What should these keys do exactly and any ideas why they don't work ?

    Secondly, in some programs but not all, the scroll wheel on the mouse only
    scrolls in one direction ( usually up ) not matter which direction the
    scroll wheel is moved. Programs where this occurs include Google Earth and
    Quicken 2004, works ok in most programs though. This is not a problem when
    run under XP Pro so I don't think it's an hardware issue.

    Any help appreciated.

    Rifleman
     
    Rifleman, Aug 6, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Hi!

    I have a similar problem with a Microsoft Wireless Notebook Optical
    Mouse 4000 under Vista. In Google Earth I can only zoom in, in iTunes
    and Picasa I can't zoom at all. In XP the mouse works perfectly and
    with other mice in Vista I have no problems too.

    I guess it must be something with the driver. Microsoft products, with
    the Vista logo, failing under Vista. What a mess...
     
    cp.newsreader, Aug 6, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Rifleman

    Randy Guest

    There is a known issue with Quicken and the MS mouse. Intuit is aware of this
    problem, but has not issued a fix as yet. I believe I also read about a problem
    with Google maps.

    Randy
     
    Randy, Aug 6, 2007
    #3
  4. Rifleman

    DJ Krys Guest

    I'm getting this problem too, Google Earth will only zoom in, Sony
    SoundForge won't scroll, and Expressions Web scrolls all over the place
    randomly when you move the wheel, this happens with my "Microsoft
    Intellimouse Explorer for Bluetooth" and my "Logitech USB Wheel Mouse" which
    is plugged in at the same time for when my Microsoft mouse dissapears (I have
    the problem when either mouse is the only one plugged in as well so it's not
    the fact i have 2 mouse connected),

    However ... it DOES NOT happen if i use the mouse wheel on my "Microsoft
    Keyboard Elite for Bluetooth" which performs correctly in everything except
    it works faster than the wheel on my mouse so whatever i do it is a
    compromise - Keyboard too fast or mouse too slow.

    I did not have these problems with the same hardware connected to my old XP
    PC so any help would be appreciated, as navigating in Vista is starting to
    become a massive chore.
     
    DJ Krys, Aug 10, 2007
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.