Monitor turns off computer running?

Discussion in 'Windows Vista Performance' started by kcmc20, May 28, 2006.

  1. kcmc20

    kcmc20 Guest

    I have Beta 2 installed and after about 4 min. the monitor turns off but it
    looks like the computer is still on. I checked all power settings and have
    monitor and hard drive set to 1 hour. Hit enter or moveing the mouse does
    nothing. I end up having to hit reset button and it only happens again.
     
    kcmc20, May 28, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Could well be a graphics card issue... are you running with the latest
    drivers?

    --
    Zack Whittaker
    » ZackNET Enterprises: www.zacknet.co.uk
    » MSBlog on ResDev: www.msblog.org
    » Vista Knowledge Base: www.vistabase.co.uk
    » This mailing is provided "as is" with no warranties, and confers no
    rights. All opinions expressed are those of myself unless stated so, and not
    of my employer, best friend, Ghandi, my mother or my cat. Glad we cleared
    that up!

    --: Original message follows :--
     
    Zack Whittaker, May 28, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Andre Da Costa [Extended64], May 28, 2006
    #3
  4. kcmc20

    kcmc20 Guest

    I have the latest ATI drivers. I have a AIW 9700. Intel 3G proc. with 2GB
    mem. It has been on now for about an hour. It can raddomly turn the monitor
    off when I click on something. I can't seem to turn it back on unless I push
    the reset button.
     
    kcmc20, May 28, 2006
    #4
  5. kcmc20

    Peter M Guest

    If your using a LCD panel and a DVI connection, try using the VGA cable
    instead. It's known DVI and Catalyst drivers cause problems for many. Just
    check out the Rage3d.com Catalyst/Radeon forums.
     
    Peter M, May 29, 2006
    #5
  6. kcmc20

    kcmc20 Guest

    I'm using a BNC connector which has HD support. It is a Sony GDM-FW900, a
    24" flat widescreen tube model. 7 installs later (yes, 7) I've noticed that
    it gets cut off when the hard drive is trying to access something like when I
    try to install software. The monitor turns off like it gets cut off but the
    computer stays on. I try to turn on the monitor but no signal. Funny thing is
    that it is not consistant. It did this on 5365 as well.
     
    kcmc20, May 30, 2006
    #6
  7. kcmc20

    AMDX2 Guest


    I am glad people are helping, but isn't this message more meant for another
    Vista group as the title of this group is performance-maintance and doesn't
    have anything to do with like other problems or other areas?
     
    AMDX2, May 30, 2006
    #7
  8. kcmc20

    AMDX2 Guest


    Try the mon on another pc, use another video card, use another OS and let us
    know.
     
    AMDX2, May 30, 2006
    #8
  9. kcmc20

    kcmc20 Guest

    Thanks AMDX2 for the suggestions. It works with XP Pro and 2000. What other
    group should I try. I am very grateful for your suggestions.
    Thanks
     
    kcmc20, May 30, 2006
    #9
  10. kcmc20

    AMDX2 Guest


    You found a good group, I saw your post in the other vista hardware group.
    I really do hope that you can get it working. I've no clue what it could be
    unless I was having the same thing so I could trouble shoot myself. Then I
    might figure something out.
     
    AMDX2, May 30, 2006
    #10
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.