multimedia audio controller

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by xler007, Sep 16, 2006.

  1. xler007

    xler007 Guest

    hello, im new in here, but ive had window vista for about 3 months now
    starting from the beta 2, and now i have RC1, and ive had this problem with
    both versions. i get no audio out of the computer, and when i go to device
    manager and under "other devices" it shows multimedia audio controller and it
    seems like windows can not find the driver for it. the sound card is a
    realtek HD and i downloaded the latest vista driver from their site, but i
    still get no audio out of the computer. anyone has any suggestions?
     
    xler007, Sep 16, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. xler007

    Chris Moore Guest

    You may need to tick enable SPDIF to get your sound working. Also try
    updating the driver now you have one installed - within the driver
    properties you can update. You will then get the latest Microsoft signed
    driver which may work better.

    <DIV>&quot;xler007&quot; &lt;&gt; wrote in
     
    Chris Moore, Sep 16, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. xler007

    xler007 Guest

    thanks for your reply, but what is SPDIF and how do i enable it? thanks
     
    xler007, Sep 16, 2006
    #3
  4. xler007

    compucv621 Guest

    If you have two sound cards (i.e. If you have one plugged into the PCI slot
    inside the computer, but also one built into the motherboard) then you need
    to goto "Playback Devices and make sure that your sound card you want to
    used is selected as default. That happened to me too and I realized that was
    the problem.
     
    compucv621, Sep 16, 2006
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.