Networking problem: Windows 2000 pro with Vista Home Basics

Discussion in 'Windows Vista Networking' started by starfish76, Apr 8, 2008.

  1. starfish76

    starfish76 Guest

    Hi all,

    I have a 2000 pro laptop connected to a D-Link 524 wireless router via
    RJ45. It is installed with Kaspersky antivirus ver 7.0 and no
    firewall. I can connect to internet. I have another laptop installed
    with Vista Home Basics & connects to the router via wireless. It can
    connect to internet too. From the router DHCP, I can see both PCs &
    their allocated IP address.

    From my 2000 pc, when I go to network places, I can't see my Vista pc
    and vice versa.

    The setting are as follows:

    2000 pro
    Workgoup: WORKGROUP
    File & printer sharing: ON

    Vista Basic
    Workgroup: WORKGROUP
    Network: Private
    Network Discovery: ON
    File & printer sharing: ON
    Public Password: OFF

    Pls give me your valuable advice as this is really giving me a big
    headache.
     
    starfish76, Apr 8, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. starfish76

    starfish76 Guest

    One more thing to add on. When I go to Network Place & click on the
    "Computers around me", it shows a pop-up windows stating that no
    computers found. If I view entire network & click on workgroup, it
    shows another error pop-up windows. This means unlike my vista pc
    which at least shows me the router & myself in network, 2000 pro can't
    show anything at all.

    Pls advise.

    Thanks & best regards,
    starfish
     
    starfish76, Apr 8, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Hi
    Successful Sharing involves some general consideration in Network settings,
    http://www.ezlan.net/sharing.html
    As well as specific adjustment of each computer according to what it is
    allowed to be shared.
    Vista File and Printer Sharing-
    http://www.microsoft.com/technet/network/evaluate/vista_fp.mspx
    http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/w2kshare.html
    Jack (MVP-Networking).

    One more thing to add on. When I go to Network Place & click on the
    "Computers around me", it shows a pop-up windows stating that no
    computers found. If I view entire network & click on workgroup, it
    shows another error pop-up windows. This means unlike my vista pc
    which at least shows me the router & myself in network, 2000 pro can't
    show anything at all.

    Pls advise.

    Thanks & best regards,
    starfish
     
    Jack \(MVP-Networking\)., Apr 8, 2008
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.