No access to network shares over VPN from Vista

Discussion in 'Windows Vista Networking' started by Robert Fischer, Jan 1, 2007.

  1. Dear experts


    I have a problem accessing any network shares from "outside the LAN" "Windos Server 2003"-systems with a "Windows Vista"-system:

    Detailed description:
    I have a LAN behind a ADSL-Router and in this LAN there are
    Vista-Vista-WS1: A Windows Vista Business Edition x64 (English)(current patch level)
    Vista-WS2: A Windows Vista Business Edition x86 (German)(current patch level)
    Vista-WS3: A Windows Vista Business Edition x86 (English)(current patch level) in a Virtual Machine
    XP-WS: A Windows XP Professional Edition x86 (English)(current patch level)
    Srv-LAN: A Windows Server 2003 R2 x86 (English)(current patch level) in a Virtual Machine
    The Windows Server is configured as domain controller, VPN-Server, DNS-Server, File-Server

    I have a workplace environment in another site which can be accessed over VPN:
    DC-WAN: A Windows Server 2003 R2 x86 (English)(current patch level) as Domain Controller
    Exchange-WAN: A Windows Server 2003 R2 x86 (English)(current patch level) as Exchange Server
    FS-WAN: A Windows Server 2003 R2 x86 (English)(current patch level) as File Server
    VPN-WAN: A Windows Server 2003 R2 x86 (English)(current patch level) as VPN-Server
    Web-WAN: A Windows Server 2003 R2 x86 (English)(current patch level) as Web-Server

    Vista-WS1, Vista-WS2, Vista-WS3, XP-WS
    can successfully connect over VPN with Srv-LAN and can successfully map any share from Srv-LAN
    Vista-WS1, Vista-WS2, Vista-WS3, XP-WS can successfully connect over VPN with VPN-WAN
    Vista-WS1, Vista-WS2, Vista-WS3, XP-WS can successfully connect with the Exchange Server Exchange-WAN
    Vista-WS1, Vista-WS2, Vista-WS3, XP-WS can successfully connect with the Web Server Web-WAN
    Vista-WS1, Vista-WS2, Vista-WS3 always fail to map any share from FS-WAN
    XP-WS can successfully map any share from FS-WAN


    Error messages:
    c:\> net use x: \\<fqdn>\share
    "System error 1214 has occured. The format of the specified network name is invalid."
    c:\> net use x: \\<NetBIOS-Name>\share
    "System error 53 has occured. The network path was not found."
    c:\> net use x: \\<IP-address>\share
    "System error 53 has occured. The network path was not found."


    Any ideas?
    Thanks for your support in advance!

    Dear regards and a happy new year... :)




    Robert Fischer
     
    Robert Fischer, Jan 1, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Robert Fischer

    John Bryntze Guest

    First I would like to let you kow that I'm very impressed by how you explain
    your problem, very well written and all the interesting information to be
    able to help you. Thank you

    If you try to map a drive with pure IP \\192.168.1.x etc you get different
    message? If you disable the Vista build in firewall does it helps?
    If you run netstat you get any time out wait entries?
     
    John Bryntze, Mar 12, 2007
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.