no connection with active sync

Discussion in 'ActiveSync' started by Wolfgang Wienke, Jan 2, 2012.

  1. Hi!
    I cannot get a connection between Windows XP SP3 active sync 4.5 and a
    pda with windows mobile V5.1.195
    It worked a long time, I do not know what carshesd it.
    I did a repair installation of active sync.
    I can see the network connection, ping works from PDA to PC and from PC
    to PDA.
    There is only the windows firewall working.
    What can I do?
     
    Wolfgang Wienke, Jan 2, 2012
    #1
    1. Advertisements

  2. Hi!
    Am 02.01.2012 23:30, schrieb Todd Allcock:
    Thank you, for the hints but this did not work. I cannot deinstall the
    "device-network card" because it's "necessary for the boot of the PC".
    Deactivation did not work.
    I do not have such an applet (FSC N560).
     
    Wolfgang Wienke, Jan 5, 2012
    #2
    1. Advertisements

  3. Hi!
    Am 07.01.2012 05:16, schrieb Todd Allcock:
    I did so, but it did not work.
    Did not work too.
    I'll will have to get a bluetooth dongle.
    I do not need the sync for mail and adresses but only for programm
    installation (if I only get an *.exe) and file transfer.
    I think, I will habe to do this with the SD-card. I do not like a cloud.

    Anyway I'm looking for a new PDA, but there are only smartphones left.
    I want a device, which does not only show apps, but has a real file
    explorer and allows to change configurations.
    As far as I know, none of the new operation systems supports this, the
    nearest ist android IMO.
     
    Wolfgang Wienke, Jan 7, 2012
    #3
  4. Hi!
    Am 07.01.2012 05:16, schrieb Todd Allcock:
    It would be very nice If you had a look at these logs. Maybe, you
    understandwhat they mean.

    I read Chris De Herrera's Windows CE Website "Active sync
    troubleshooting" and found some hints. I proved, that all neccessary
    services are started. PING works from PC to device and vice versa.
    I copied these logs:


    I found in WCESLog.log:
    01/08/2012 18:53:40.234 **************** Logging Started****************
    01/08/2012 18:53:40.234 Process
    C:\Programme\MicrosoftActiveSync\WCESMgr.exe p(4024)
    01/08/2012 18:59:49.531 p(3820) t(3884) TraceToFile -> ERROR in
    CRAPIListener::AcceptConnection : hr = 0x8007274a - rapiconnection.cpp(268)
    01/08/2012 18:59:49.531 p(3820) t(3884) TraceToFile -> ERROR in
    CRAPIDesktopPrivate::ReceiveConnection : hr = 0x8007274a -
    RAPIDesktopPriv.cpp(372)
    01/08/2012 18:59:49.531 p(3820) t(3884) TraceToFile -> ERROR in
    ServerThread : hr = 0x8007274a - rapimgr.cpp(493)
    01/08/2012 18:59:49.531 p(3820) t(3824) RAPIMgr -> Disabling RAPIMgr
    process for SessionID: 0, ProcessID: 3820 - rapimgr.cpp(2079)
    01/08/2012 22:16:39.484 **************** Logging Started ****************
    01/08/2012 22:16:39.484 Process C:\PROGRA~1\MICROS~2\rapimgr.exe p(3684)
    01/08/2012 22:16:39.484 p(3684) t(3688) RAPIMgr -> Enabling RAPIMgr
    process for SessionID: 0, ProcessID: 3684 - rapimgr.cpp(1910)


    and in WCESCOMM.log:
    01/08/2012 23:02:15.265 - USB: RNDIS device id
    \\?\USB#Vid_0bf8&Pid_1011#5&cb86d54&0&1#{a5dcbf10-6530-11d2-901f-00c04fb951ed}
    01/08/2012 23:02:15.328 - USB: found RNDIS device id
    USB\Vid_0bf8&Pid_1011&Rev_0000
    01/08/2012 23:02:22.562 - USB RNDIS: Device Arrival notification
    01/08/2012 23:05:14.953 - USB: RNDIS device id
    \\?\USB#Vid_0bf8&Pid_1011#5&cb86d54&0&1#{a5dcbf10-6530-11d2-901f-00c04fb951ed}
    01/08/2012 23:05:15.203 - USB: found RNDIS device id
    USB\Vid_0bf8&Pid_1011&Rev_0000
    01/08/2012 23:05:15.203 - USB RNDIS: Device Removal notification
     
    Wolfgang Wienke, Jan 8, 2012
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.