No native Vista drivers for ATI Radeon 9000?

Discussion in 'Windows Vista Hardware' started by Torben Gundtofte-Bruun, Nov 7, 2006.

  1. Hi all!
    Is there no native Vista driver for the ATI Radeon 9000 Pro 128MB?

    I've looked at www,ati.com (and ati.amd.com) but the only Vista driver pack
    is "catalyst_8-31-100_vista32_rc2" which doesn't include the 9000 cards. My
    computer gets a rating of 1,0 because Vista doesn't detect any RAM on the
    card. (Other components get ratings of 2,6..4,8.) But I don't think the
    graphics card is the problem -- I just need proper drivers.

    Are there really no Vista drivers for the Radeon 9000?
     
    Torben Gundtofte-Bruun, Nov 7, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Is there no native Vista driver for the ATI Radeon 9000 Pro 128MB?

    Alternatively, I would consider buying a replacement, like a Nvidia 5200.
    But my motherboard doesn't support 8x AGP, only 4x AGP. Can anyone recommend
    a suitable product? Preferably one that is available in Austria/Europe.

    Suggestions most appreciated!
     
    Torben Gundtofte-Bruun, Nov 7, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Torben Gundtofte-Bruun

    Rick Rogers Guest

    Rick Rogers, Nov 7, 2006
    #3
  4. Torben Gundtofte-Bruun

    PaulB Guest

    A number of those cards are 4X/8X and wil work in your 4X board.
     
    PaulB, Nov 7, 2006
    #4
  5. Torben Gundtofte-Bruun

    RAFA.PT Guest

    RAFA.PT, Nov 7, 2006
    #5
  6. A number of those cards are 4X/8X and wil work in your 4X board.
    Thanks! I didn't know that. Tomorrow I'll go shopping :)
     
    Torben Gundtofte-Bruun, Nov 7, 2006
    #6
  7. Yea it sucks. My computer is 1.5 years old with a 9200 and it
    doesn't work because *gasp* my pixel shader version is 1.4
    instead of 2.0.

    Will stick with XP.

    - Nate.
     
    Nathaniel L. Walker, Nov 8, 2006
    #7
  8. Torben Gundtofte-Bruun

    WMD Guest

    FYI - I was running the GEForce FX5200 w/256M and RC1 would lock up
    (usually at night) the system blamed the driver which originally was the
    native Vista driver. I changed the driver to the new NVIDIA driver and had
    the same results. BTW - this card only showed a 2.6 on the rating.

    No help from MS - Got tired of that and changed the vid card to an ATI
    Radeon 9000 w/ 128 - back to a default Vista driver, still locks now and
    then, but seems more stable. - It will not refresh the rating though, locks
    the computer and requires a reeboot.

    Running this on a Chaintech Apogee Board w/ AMD 1600+ and 1GB ram
    MS Vista RC1 build 5600

    Would love to get RC2 or the Pre-release final ;-)

    Dan
     
    WMD, Nov 8, 2006
    #8
  9. Torben Gundtofte-Bruun

    JW Guest

    Do you know if your system is locking up or is just the video card locking
    up?
    If it is just the video card, as evidenced by the keyboard still working, it
    may be that your power supply is not large enough.
     
    JW, Nov 8, 2006
    #9
  10. Torben Gundtofte-Bruun

    WMD Guest

    No, it was the system locking - no KB, no nothing. BTW - I have a 500W PS,
    so it's not likely that. As I said, with the ATI board it is a bit more
    stable.
    From what I have read here, RC1 was really still beta.
     
    WMD, Nov 10, 2006
    #10
  11. Torben Gundtofte-Bruun

    JW Guest

    The OS may be RC1 or R2 but the NVIDIA drivers are definitely still Beta as
    described in their release notes since MS does not control the "RC" status
    of drivers released by the hardware vendors.
     
    JW, Nov 11, 2006
    #11
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.