Please help! WM5.0 & ACtiveSync Not Working

Discussion in 'ActiveSync' started by GolferMad, Jul 2, 2006.

  1. GolferMad

    GolferMad Guest

    Just some additional info, as I've allowed my broadband connection sharing,
    the ip address of my device (viewing through the LAN connection) is
    192.168.0.1, which looking at a lot of posting is incorrect.

    If I switch sharing off, the device IP becomes 169.254.66.5, but the LAN
    connection is showing as Limited or No Connectivity! If I press the Repair
    button I get message saying unable to renew IP address.

    I've gone through all the setting on my McAfee Personal Firewall e.g. 4
    applications have full access and under utilities allowed access to port
    26675. Further information is below in earlier posts.

    Any help would be much appreciated as I'm starting to get frustrated!

    Regards

    Brian.

    :

    Raj,

    Thanks, TCP already ticked (along with Client Network & File & Print
    Sharing). Problem I started getting was that the LAN connection became
    Limited or No Connectivity (unable to refresh IP address). Managed to get
    round this by enabling my broadband connection to be shared e.g. on advanced
    tab ticked Internet Connection Sharing. Not sure what will happen if I'm not
    connected to the Internet!

    But I still have problem that ActiveSync can't find the device, no errors
    apart from the default 'check cable is plugged in USB'.

    So current situation appears to be LAN connection created OK, but unable to
    browse device through explorer or to get it to create a partnership with
    Activesync (can't find device on USB).

    Beginning to wish I stuck to my old XDA IIi running Mobile 2003!

    Any suggestions and help would be much appreciated.

    Regards

    Brian.

    :

    Hi Brian,

    Check if TCP/IP is enabled under the properties of the Windows Mobile Device
    in your Network Connections. After connecting the device, do the following
    and check the status -

    1. Click Start -> Run and enter

    ncpa.cpl

    2. Click Ok.

    Right click the connection and click Properties.


    Regards,
    Raj Pillai
    Microsoft MVP - Mobile Devices
    http://www.pocketpcfaq.com/raj


    Hi,

    I have Orange's SPV M5000 running Mobile 5. My home PC is Windows XP SP2
    with McAfee Personal Firewall.

    When I connect the M5000, via USB, to my PC a LAN connection is created,
    but
    Activesync does not recognise the device and am unable to create a
    partnership to synchronise.

    I followed instruction on Microsoft mobile site to set firewall, but still
    no joy.

    Does anyone know how to resolve this?

    Regards

    Brian.
     
    GolferMad, Jul 2, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. GolferMad

    Dave Wehrle Guest

    Some of us have observed that you can only have TCP/IP services, client for
    Microsoft Networks, and file and print sharing running on your ethernet
    connection if you want your mobile device to connect.

    For some reason, my Dell came configured with QoS packet scheduler, NwLink
    IPX and NwLink NetBios on. When I turned those off with ActiveSync 4.0, I
    was able to make a successful connection.

    I am running with only those three services on, the desktop is using DHCP
    client, firewall is turned off (I am behind a router using NAT anyway).
    Internet sharing is also turned off. No problems!

    I.P. address for PPC6700 is 169.254.2.2. I haven't been watching that at
    all, so I'm not sure if that changes or not.

    Have fun!

    Dave
     
    Dave Wehrle, Jul 3, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. Hi,
    Did you ensure that the firewall is allowing ActiveSync to connect? See
    http://www.pocketpcfaq.com/faqs/activesync/tshoot-as4x-firewall.htm for
    information on the firewall configurations. Also, do you have the DHCP
    service running? It is required for the PC to receive the IP address from
    the PC.


    --
    Chris De Herrera
    http://www.pocketpcfaq.com
    http://www.tabletpctalk.com
    http://www.pocketpctalk.com
    http://www.mobilitytalk.com

    ActiveSync 4.x Troubleshooting Guide -
    http://www.pocketpcfaq.com/faqs/activesync/tshoot-as4x.htm
     
    Chris De Herrera, Jul 3, 2006
    #3
  4. GolferMad

    GolferMad Guest

    Chris,

    I followed the firewall instructions, I have McAfee Personal Firewall, and
    the 4 applications are allowed 'Full Access'. Also followed instruction on
    allowing inbound/outbound port 26675. Still no luck.

    You mention DHCP, can you expand where I can check that, am having one of
    those blank moments?!

    Regards

    Brian.
     
    GolferMad, Jul 3, 2006
    #4
  5. GolferMad

    Dave Wehrle Guest

    Hey, Brian.

    Did you check out that all other services are turned off on your other
    connections. Those can cause a conflict.

    You can find services in Control Panel -> Administrative Tools -> computer
    management -> services and applications -> services.

    However, there is no longer a DHCP server process in XP pro or home. The
    service that handles NAT, DHCP server, etc. is now called Windows
    Firewall/Internet Connection Sharing and should be started automatically even
    if you are not using the firewall features.

    Dave
     
    Dave Wehrle, Jul 3, 2006
    #5
  6. Chris De Herrera, Jul 4, 2006
    #6
  7. GolferMad

    GolferMad Guest

    Aaaahhh....

    I'm up to LAN connection 24!

    My BT Broadband Connection is set up to allow Internet Connection Sharing.
    McAfee Personal firewall has all correct settings (even if I switch firewall
    off I have no luck).

    When I connect the SPV M5000, LAN Connection is created on PC but with
    different IP address each time (ActiveSync can't find device on USB). TCP/IP
    is only one ticked on LAN Connection, when I check properties and try to
    change it to obtain IP automatically, thus enabling DHCP, my LAN connection
    then sets itself to Limited or no connectivity. If I then press Repair I get
    IP address can't be renewed!

    What am I doing wrong!?!?!

    Regards

    Brian.
     
    GolferMad, Jul 4, 2006
    #7
  8. GolferMad

    GolferMad Guest

    Not sure if it posted correctly, but just in case...

    Aaaahhh....

    I'm up to LAN connection 24!

    My BT Broadband Connection is set up to allow Internet Connection Sharing.
    McAfee Personal firewall has all correct settings (even if I switch firewall
    off I have no luck).

    When I connect the SPV M5000, LAN Connection is created on PC but with
    different IP address each time (ActiveSync can't find device on USB). TCP/IP
    is only one ticked on LAN Connection, when I check properties and try to
    change it to obtain IP automatically, thus enabling DHCP, my LAN connection
    then sets itself to Limited or no connectivity. If I then press Repair I get
    IP address can't be renewed!

    What am I doing wrong!?!?!

    Regards

    Brian.
     
    GolferMad, Jul 4, 2006
    #8
  9. Is the DHCP Client service on the PC running? In the case of connecting a
    WM device, the *device*, not the PC, not a broadband router, etc. is the
    DHCP server.

    Paul T.
     
    Paul G. Tobey [eMVP], Jul 5, 2006
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.