POP3 problem with encrypted connection using Windows Vista

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by Frank, Jul 22, 2007.

  1. Frank

    Frank Guest

    I have an email acount with my employer, which I use without a problem
    running Outlook 2003 with Windows XP SP2 and IE7, as a POP3/SMTP account. My
    employer uses a certificate for the server, which is the same for the
    intranet site.
    Now on my new notebook I want to run Windows Vista with Office 2007 (i.e.
    Outlook 2007). I have the certificate installed, and can go to the intranet
    without problems. I enter exactly the same email acount settings as
    before, which include:
    - 'My outgoing server (SMTP) requires authentication' / 'Use same settings
    as my incoming mail server'
    - 'Server Port Numbers' specified for both incoming server (POP3) and
    outgoing server (SMTP).
    - SSL encrypted connection for both incoming and outgoing server

    But when I test the account with Outlook 2007 it gives the following messages:
    "Log onto incoming mail server (POP3): Your server does not support the
    connection encryption type you have specified. Try changing the encryption
    method. Contact your mail server administrator or Internet service provider
    (ISP) for additional assistance."
    and
    "Send test e-mail message: Your server does not support the connection
    encryption type you have specified. Try changing the encryption method.
    Contact your mail server administrator or Internet service provider (ISP) for
    additional assistance."

    If I run Outlook 2007 with logging enabled it shows the following:
    2007.07.20 15:36:10 : UploadItems: 0 messages to send
    2007.07.20 15:36:10 : Synch operation completed
    2007.07.20 15:36:10 : Synch operation started (flags = 00000030)
    2007.07.20 15:36:10 : DoPOPDownload(flags = 00000030, max msg =
    ffffffff): full items
    2007.07.20 15:36:10 POP3 (aaa.bbb.ccc.ddd): Begin execution
    2007.07.20 15:36:10 POP3 (aaa.bbb.ccc.ddd): ========= Initial blob
    =========
    2007.07.20 15:36:10 POP3 (aaa.bbb.ccc.ddd):
    ===================================
    2007.07.20 15:36:10 POP3 (aaa.bbb.ccc.ddd): Port: 995, Secure: SSL, SPA: no
    2007.07.20 15:36:10 POP3 (aaa.bbb.ccc.ddd): Finding host
    2007.07.20 15:36:10 POP3 (aaa.bbb.ccc.ddd): Securing connection
    2007.07.20 15:36:10 POP3 (aaa.bbb.ccc.ddd): Disconnected from host
    2007.07.20 15:36:10 POP3 (aaa.bbb.ccc.ddd): End execution
    2007.07.20 15:36:10 : ReportStatus: RSF_COMPLETED, hr = 0x800ccc1a
    2007.07.20 15:36:10 : Synch operation completed

    I also tried using the Vista Windows Mail, and it gives me the following
    error:
    "Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for
    this include server problems, network problems, or a long period of
    inactivity. Account: 'xxx', Server: 'aaa.bbb.ccc.ddd', Protocol: POP3, Port:
    995, Secure(SSL): Yes, Error Number: 0x800CCC0F

    The strange thing is that I can get it to work with the mail-monitor gadget
    that is part of True Launch Bar (http://www.truelaunchbar.com/), still
    running Windows Vista.

    I have tried changing some advanced IE7 settings regarding encryption, tried
    enabling/disabling Windows Firewall etc. but nothing helps.

    (I have anonimized the email-address and ip-address, for privacy reasons).

    Hope someone can help me.
    Kind regards
    Frank
     
    Frank, Jul 22, 2007
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.