priv1.edb and priv1.stm

Discussion in 'Windows Small Business Server' started by khaled azzaz, Jan 13, 2006.

  1. khaled azzaz

    khaled azzaz Guest

    Hi i am having problem with exchange 2003. The priv1.edb file size does not
    change, and the priv1.stm does not change too. I have plenty of E00xx files.
    I beleive they are not commited to the database. I noticed that the dates on
    both files are different. edb is 1/7/2006 stm is 1/4/2006. I did a restore
    from a backup because hard drive issues. The backup also failing because of
    that. I do have an edb and stm file dated 1/3/2006. before the hard drive
    went bad. Can I just move them to the mdbdata directory to fix the issue? I
    know i may loose some e-mails.

    Please help me here
     
    khaled azzaz, Jan 13, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. khaled azzaz

    /kj Guest

    If you also have all the transaction log files since that 1/3 backup, you
    should be in good shape.

    But I'd suggest a PSS call in your case, given what I'm reading between the
    lines.

    /kj
     
    /kj, Jan 13, 2006
    #2
    1. Advertisements

  3. In
    How did you do the restore from backup? What kind of hard drive issues, and
    what exactly did you restore?
     
    Lanwench [MVP - Exchange], Jan 13, 2006
    #3
  4. khaled azzaz

    khaled azzaz Guest

    For some reason, we lost the licenses on SBS2003, I called Microsoft, we
    fixed the issue, on a reboot, we got error that says "can not find HAL"
    file. I got brand new hard drive, I follow microsoft instructions ina
    document from the knowledge base on how to restore the SBS2003 from a backup
    copy. I install SBS2003, Install The service pack (windows 2003 serer SP!)
    The rest were not done because a guy install windows 2003 server sp1 by
    mistake without applying the rest of them, ran ntbackup restore and i got
    everything back. the backup and exchange was working after that for several
    days.
     
    khaled azzaz, Jan 13, 2006
    #4
  5. In
    Of what - the entire thing over again?
    Are your databases mounted?
    What do you see in your backup logs?
     
    Lanwench [MVP - Exchange], Jan 13, 2006
    #5
  6. khaled azzaz

    khaled azzaz Guest

    Thanks for your help guys.
    I called Microsoft PSS and they had me install all the rest of the service
    packs, and everything works great so far.

    To answer your questions, Yes i made a restore for the whole SBS2003 on a
    new hard drive and the backup error was related to reading priv1.stm file.
    here is the error:
    Event Type: Error
    Event Source: ESE
    Event Category: Logging/Recovery
    Event ID: 478
    Date: 1/8/2006
    Time: 8:28:34 PM
    User: N/A
    Computer: server
    Description:
    Information Store (6648) The streaming page read from the file "C:\Program
    Files\Exchsrvr\mdbdata\priv1.stm" at offset 184520704 (0x000000000aff9000)
    for 4096 (0x00001000) bytes failed verification due to a page checksum
    mismatch. The expected checksum was 3383479753 (0xc9abcdc9) and the actual
    checksum was 4225161683 (0xfbd6d9d3). The read operation will fail with
    error -613 (0xfffffd9b). If this condition persists then please restore the
    database from a previous backup.

    For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
     
    khaled azzaz, Jan 14, 2006
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.