Problem Installing W2K8 x64 - winload.exe

Discussion in 'Server Setup' started by Adam, Feb 2, 2009.

  1. Adam

    Adam Guest

    I am trying to install (the trial version) of 2008 Standard but I hit an
    error - immediately after the black screen with 'Loading Files' and the
    progress bar I get taken to a Windows Boot Manager screen with the
    following error:

    Windows failed to start. A recent hardware or software change might be
    the cause.
    ..
    ..
    ..
    File : \windows\system32\boot\winload.exe

    Status: 0xc00000001

    Info: The selected file could not be loaded because the application is
    missing or corrupt.

    The only option is Enter to continue or Esc to exit. Hitting enter
    enables a memory test, which passes fine.

    So as it doesn't even get as far as installing any files, I though it
    was a dead DVD burn. Re-downloaded it, re burned at a slower setting,
    no difference, tried a different drive, same.

    The strange thing is, I have successfully installed SBS2k8 x64 on
    another hdd in this system with no problems. Only the one hdd is
    connected (currently blank)

    Anyone any ideas?
     
    Adam, Feb 2, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. Adam

    Chris Guest

    I am actually having this exact same problem. Maybe it is something wrong
    with the image on the server?
     
    Chris, Feb 5, 2009
    #2
    1. Advertisements

  3. Adam

    Adam Guest

    I wondered that, I've twice downloaded it, burned it with different
    settings and used 3 different DVD drives with no different result.
    Unfortunately I don't have any other images to compare it against to
    know if it is valid or not.
     
    Adam, Feb 5, 2009
    #3
  4. Adam

    Adam Guest

    There is an updated download on the MS Server 2008 page now, updated
    3/2/09. This is a.exe which extracts a .iso, same filename as before,
    same size but has a different checksum. Burnt that and it works now :)
     
    Adam, Feb 5, 2009
    #4
  5. Adam

    DHD Guest

    Hi,
    I got this exact same problem when installing a Win2008 x86 virtual machine
    on host Window 2008 x64.
    the Win2008 x86 is a technet version:
    en_windows_server_2008_datacenter_enterprise_standard_sp2_checked_build_x86_dvd_342434.iso

    Could you please kindly let us know where you get the update from?
     
    DHD, Jun 3, 2009
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.