Problem w/ Remote web workplace - remote desktop active X control

Discussion in 'Windows Small Business Server' started by John Revay, Dec 9, 2007.

  1. John Revay

    John Revay Guest

    Hello

    I am using MS IE7 - I get an error each time I try to run /install the
    terminal services active X client -

    I click on install - I get no error message,

    then when I try to connect to a machine - I get the active X message again
    that I need to install the acive client

    Is there another way to install this - or possibly is there an issue w/ my
    settings - possibly being to restrictive to install this Active X

    Generally I do not have problems installing active X clients

    Thank you

    John
     
    John Revay, Dec 9, 2007
    #1
    1. Advertisements

    1. Advertisements

  2. Hello John,

    Thank you for posting here.

    From your post, I understand that when attempting to access RWW in IE7, it
    keeps asking you to install ActiveX controller. If I have misunderstood
    your concern, please feel free to correct me.

    I suggest you try following steps and check if it helps:

    Firstly, please install following update:

    Update for Windows Small Business Server 2003: Windows Vista and Outlook
    2007 compatibility (KB 926505)
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=9BF2F1E4-1B2C-471B-
    A284-E0C8C169FAC3&displaylang=en

    In addition, please ensure to log on the client as an administrator.

    Suggestion 1: Reset IE settings
    =========
    1. Click the Tools menu, and then click Internet Options.
    2. On the Advanced tab, click Reset.
    3. In the Reset Internet Explorer Settings dialog box, click Reset.
    4. When Internet Explorer finishes restoring the default settings, click
    Close, and then click OK two times.
    5. Close Internet Explorer. The changes take effect the next time that you
    open Internet Explorer.

    Suggestion 2:
    =========
    1. In Internet Explorer, click Tools menu and click Internet Options. Click
    the Advanced tab. Scroll to the bottom. In the Security section, click to
    check the "Do not save encrypted pages to disk" check box. Click OK.

    2. If the problem even persists, try backing up and deleting the following
    registry key on this IE 7 machine

    HKLM\software\Microsoft\Internet Explorer\ActiveX
    Compatibility\{7584c670-2274-4efb-b00b-d6aaba6d3850}

    Please try the above steps at your earliest convenience. If you have any
    concern, please feel free to let me know.

    Suggestion 3:
    =========
    Please click Start-->Run, type CMD and click OK. Then run following
    commands:

    regsvr32 urlmon.dll /s
    regsvr32 hlink.dll /s
    regsvr32 msjava.dll /s
    regsvr32 mshtml.dll /s
    regsvr32 jscript.dll /s
    regsvr32 vbscript.dll /s
    regsvr32 shdocvw.dll /s
    regsvr32 browseui.dll /s
    regsvr32 actxprxy.dll /s
    regsvr32 softpub.dll /s
    regsvr32 scrrun.dll /s
    regsvr32 shell32.dll /s
    regsvr32 Oleaut32.dll /s
    regsvr32 wintrust.dll /s
    regsvr32 dssenh.dll /s
    regsvr32 rsaenh.dll /s
    regsvr32 cryptdlg.dll /s
    regsvr32 dssenh.dll /s
    regsvr32 rsaenh.dll /s
    regsvr32 gpkcsp.dll /s
    regsvr32 sccbase.dll /s
    regsvr32 slbcsp.dll /s
    regsvr32 cryptdlg.dll /s
    regsvr32 schannel.dll /s
    regsvr32 wuapi.dll /s
    regsvr32 wuaueng.dll /s
    regsvr32 wuaueng1.dll /s
    regsvr32 wucltui.dll /s
    regsvr32 wups.dll /s
    regsvr32 wuweb.dll /s
    regsvr32 atl.dll /s
    regsvr32 wucltui.dll /s
    regsvr32 initpki.dll /s

    Suggestion 4:
    =========
    1. Click Start-->Run, type following command and click OK.

    regsvr32 /u "%windir%\downloaded program files\msrdp.ocx"

    2. Click Start-->Run, type regedit and click OK.
    3. Search for msrdp.ocx, export and then delete all the keys found.
    4. Restart the client and check if the issue persists.

    I hope the above information is helpful to you. If the problem still
    occurs, please help me gather following information:

    1. Does the issue happen for all the IE7 clients?
    2. Does the issue happen for IE6 clients?
    3. Does the issue happen for all the users?

    4. Please download the MPS Report tool from the following link and run it
    on both the problematic clients and the SBS server, then send the generated
    CAB file to my mailbox for further investigation so
    that we can find what the root cause is:

    http://download.microsoft.com/download/b/b/1/bb139fcb-4aac-4fe5-a579-30b0bd9
    15706/MPSRPT_SETUPPerf.EXE

    For your information:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=CEBF3C7C-7CA5-408F-
    88B7-F9C79B7306C0&displaylang=en

    Please try the above steps at your earliest convenience. If you have any
    concern, please feel free to let me know.

    Best regards,

    Manfred Zhuang(MSFT)
    Microsoft Online Newsgroup Support

    Get Secure! - www.microsoft.com/security

    =====================================================
    This newsgroup only focuses on SBS technical issues. If you have issues
    regarding other Microsoft products, you'd better post in the corresponding
    newsgroups so that they can be resolved in an efficient and timely manner.
    You can locate the newsgroup here:
    http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx

    When opening a new thread via the web interface, we recommend you check the
    "Notify me of replies" box to receive e-mail notifications when there are
    any updates in your thread. When responding to posts via your newsreader,
    please "Reply to Group" so that others may learn and benefit from your
    issue.

    Microsoft engineers can only focus on one issue per thread. Although we
    provide other information for your reference, we recommend you post
    different incidents in different threads to keep the thread clean. In doing
    so, it will ensure your issues are resolved in a timely manner.

    For urgent issues, you may want to contact Microsoft CSS directly. Please
    check http://support.microsoft.com for regional support phone numbers.

    Any input or comments in this thread are highly appreciated.
    =====================================================

    This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    --------------------
    | Reply-To: "John Revay" <>
    | From: "John Revay" <>
    | Subject: Problem w/ Remote web workplace - remote desktop active X control
    | Date: Sun, 9 Dec 2007 13:01:29 -0500
    | Lines: 20
    | X-Priority: 3
    | X-MSMail-Priority: Normal
    | X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
    | X-RFC2646: Format=Flowed; Original
    | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
    | Message-ID: <#>
    | Newsgroups: microsoft.public.windows.server.sbs
    | NNTP-Posting-Host: ool-4579eb5e.dyn.optonline.net 69.121.235.94
    | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl!TK2MSFTNGP01.phx.gbl!TK2MSFTNGP02.phx.gbl
    | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl microsoft.public.windows.server.sbs:80945
    | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.server.sbs
    |
    | Hello
    |
    | I am using MS IE7 - I get an error each time I try to run /install the
    | terminal services active X client -
    |
    | I click on install - I get no error message,
    |
    | then when I try to connect to a machine - I get the active X message
    again
    | that I need to install the acive client
    |
    | Is there another way to install this - or possibly is there an issue w/
    my
    | settings - possibly being to restrictive to install this Active X
    |
    | Generally I do not have problems installing active X clients
    |
    | Thank you
    |
    | John
    |
    |
    |
     
    Manfred Zhuang [MSFT], Dec 11, 2007
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.