Problem with Wireless Zero Configuration

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by Fishyweb, Nov 23, 2007.

  1. Fishyweb

    Fishyweb Guest

    There is a problem with WZC on Vista which results in network throughput
    hanging for a few 100s of mSec every 60 seconds, believed to be caused by
    thge periodic scan for SSIDs. The same problem existed in XP, but it was
    possible to disable WZC in XP; it does not seem to be possible to disable WZC
    in Vista though.

    The problem is quite widely acknowledged and referenced on the web, even on
    the MS site e.g.

    http://download.microsoft.com/downl...41f2-893d-a6f2295b40c8/TW04002_WINHEC2004.ppt (see pg 9 of the PPT file)
    http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/677463.html
    http://www.geekstogo.com/forum/Wireless-Network-Ping-Spikes-t101910.html

    This is causing me a real headache, and many others as well I think. Will MS
    produce a resolution to this please? Pretty please?

    ----------------
    This post is a suggestion for Microsoft, and Microsoft responds to the
    suggestions with the most votes. To vote for this suggestion, click the "I
    Agree" button in the message pane. If you do not see the button, follow this
    link to open the suggestion in the Microsoft Web-based Newsreader and then
    click "I Agree" in the message pane.

    http://windowshelp.microsoft.com/co...c8c&dg=microsoft.public.windows.vista.general
     
    Fishyweb, Nov 23, 2007
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.