Problems with outgoing and imcoming mail

Discussion in 'Windows Vista Mail' started by jlnsen, Dec 29, 2008.

  1. jlnsen

    jlnsen Guest

    We just changed DNS server, and now the problems started. I checked with my
    webhost, and everything is set up correctly according to them. I get these
    errors when sending and receiving mail:

    Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for
    this include server problems, network problems, or a long period of
    inactivity. Account: 'myservername.com', Server: 'myservername.com',
    Protocol: POP3, Port: 110, Secure(SSL): No, Error Number: 0x800CCC0F

    please help
    thanks
     
    jlnsen, Dec 29, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. jlnsen

    junebug Guest

    I have exactly the same problem Error Number 0x800CC0F. I cannot receive
    mail nor send mail. Please help. Thanks
     
    junebug, Dec 29, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. jlnsen

    Dave Guest

    Please post the entire error message.... the number means little
     
    Dave, Dec 29, 2008
    #3
  4. "Unexpected" termination is usually caused by interference from a non-
    compatible antivirus program. Which antivirus are you running?
    As a minimum, email scanning in the antivirus must be turned off,
    although that may not be sufficient to eliminate all bad effects.
    In a worst case scenario, your antivirus may need to be uninstalled.

    Email scanning in any antivirus must be disabled, for reasons
    explained here:
    http://thundercloud.net/infoave/tutorials/email-scanning/index.htm

    If no improvement after disabling email scanning, consider upgrading
    to Windows Live Mail, because it is less prone to suffering bad effects
    from overly intrusive antivirus programs:
    http://get.live.com/wlmail/overview
     
    Gary VanderMolen, Dec 30, 2008
    #4
  5. jlnsen

    jlnsen Guest

    Hi again,

    I have upgraded to Windows Live Mail, and turned off the Anti-Malware in my
    new Kaspersky internet security program.

    The error when using WLM is
    The connection to the server has failed.

    Subject 'Re: test'
    Server: 'mydomain.com'
    Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0E
    Protocol: SMTP
    Port: 25
    Secure(SSL): No
    Socket Error: 10051

    And in WM it is:
    The connection to the server has failed. Subject '', Account: 'my name',
    Server: 'my domain', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): Yes, Socket
    Error: 10051, Error Number: 0x800CCC0E

    THis is very frustrating. I can receive mail, but not send it.
    Please help
    Thanks.
     
    jlnsen, Jan 3, 2009
    #5
  6. The server name is not valid.
     
    Gary VanderMolen, Jan 4, 2009
    #6
  7. jlnsen

    jlnsen Guest

    Hi again,
    I have added the server name, but the account name is not my real account
    name. I'll be happy to send it to you by email.
     
    jlnsen, Jan 4, 2009
    #7
  8. Are you sure that armpocket.com is the correct mail server name?
    It seems to me that mail.armpocket.com is more likely.
    Have you checked with the web host for armpocket.com?
     
    Gary VanderMolen, Jan 5, 2009
    #8
  9.  
    just a retard, Jan 6, 2009
    #9
  10. jlnsen

    Ildiko Guest

    I have exactly the sam problem and error code,anybody can help?I need this
    program for my work.Cheers
     
    Ildiko, Jan 6, 2009
    #10
  11. If you would like some custom help, right-click on your error message,
    copy, then paste it into a reply here.
    We can't do much troubleshooting without the complete error message.
     
    Gary VanderMolen, Jan 6, 2009
    #11
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.