Quick Launch Toolbar will not accept icon

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by Shaena, Mar 12, 2008.

  1. Shaena

    Shaena Guest

    When I drag an icon to the Quick Launch toolbar, Windows Explorer stops and
    restarts. I have placed three programs on the toolbar, but now it won't
    accept windows mail, word, excel. Again, when I drag "windows mail" to the
    toolbar, I receive the message "Windows Explorer has stopped working"
    immediately followed by "Windows Explorer is restarting".

    Not sure what to say; never had this happen. There are now six programs
    total on the Quick Launch.

    This is a brand new - received yesterday - SXS37 laptop from PortableOne. I
    have also contacted them and they're very responsive. If I receive a reply
    from them first, I will post it here.
     
    Shaena, Mar 12, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Shaena

    Bob Guest

    Hi Shaena,

    What anti-virus application or security suite is installed? There are some
    that cause a myriad of problems which do not appear immediately.
     
    Bob, Mar 12, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Shaena

    Shaena Guest

    Thanks for the response, Bob. I use avast! Home Edition. The laptop did not
    come pre-loaded with an anti-virus ap. I've used avast! on a few other
    machines and not suffered any problems.

    Thanks again.
     
    Shaena, Mar 13, 2008
    #3
  4. Shaena

    R. C. White Guest

    Hi, Shaena.

    You DID uncheck Lock the Taskbar, didn't you?

    RC
    --
    R. C. White, CPA
    San Marcos, TX

    Microsoft Windows MVP
    (Running Windows Live Mail 2008 in Vista Ultimate x64 SP1)
     
    R. C. White, Mar 13, 2008
    #4
  5. Shaena

    Shaena Guest

    Yes, "Lock the Taskbar" is not checked. Haven't had this problem before.
    This is my second laptop with Vista or I'd think the OS was part of my
    problem.
     
    Shaena, Mar 13, 2008
    #5
  6. Shaena

    Shaena Guest

    Here is the problem report under Maintenance:

    Product
    Windows Explorer

    Problem
    Stopped working

    Date
    3/12/2008 8:17 PM

    Status
    Report Sent

    Problem signature
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: Explorer.EXE
    Application Version: 6.0.6001.18000
    Application Timestamp: 47918e5d
    Fault Module Name: SHELL32.dll
    Fault Module Version: 6.0.6001.18000
    Fault Module Timestamp: 4791a73f
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 002ce62f
    OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.6
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: fd00
    Additional Information 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
    Additional Information 3: fd00
    Additional Information 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

    Extra information about the problem
    Bucket ID: 632170802
     
    Shaena, Mar 13, 2008
    #6
  7. If you right-click on the quick-launch bar & select 'Open Folder', can you
    add new shortcuts to the folder?

    --
    Good Luck,

    Keith
    Microsoft MVP [Windows Shell/User]
     
    Keith Miller \(MVP\), Mar 13, 2008
    #7
  8. hello the problem is probably a shell extension thats making windows
    explorer unstable...

    first of all here is a work around to add icons to your quicklaunch,
    just navigate here and copy the icons you want there
    C:\Users\username\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

    in order to fix the problem download nirsofts shexview

    http://www.nirsoft.net/utils/shexview.html

    after you install it,

    right click it and RUN AS ADMINISTRATOR,

    then you will see a list of items, some are PINK, the PINK highlighted ones
    are the NON microsoft ones,

    try disabling them, do a restart and see if your quick launch behaves
    correctly

    post back .. thanks
     
    On the Bridge!, Mar 13, 2008
    #8
  9. hello the problem is probably a shell extension thats making windows
    explorer unstable...

    first of all here is a work around to add icons to your quicklaunch,
    just navigate here and copy the icons you want there
    C:\Users\username\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

    in order to fix the problem download nirsofts shexview

    http://www.nirsoft.net/utils/shexview.html

    after you install it,

    right click it and RUN AS ADMINISTRATOR,

    then you will see a list of items, some are PINK, the PINK highlighted ones
    are the NON microsoft ones,

    try disabling them, do a restart and see if your quick launch behaves
    correctly

    post back .. thanks
     
    On the Bridge!, Mar 13, 2008
    #9
  10. note: you disable them by right clicking on the pink ones and selecting
    disable..

    this is fully reversable, you just run the program again and re-enable them
    if you want
     
    On the Bridge!, Mar 13, 2008
    #10
  11. Shaena

    John Barnes Guest

    Do you have the same problem if you right click on a shortcut to the program
    (located elsewhere - start menu etc. ) and select 'add to quick launch'
     
    John Barnes, Mar 13, 2008
    #11
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.