Referral problem popped up for Win7 clients

Discussion in 'File Systems' started by Tony R, Aug 25, 2009.

  1. Tony R

    Tony R Guest

    We use dfsn and dfsr quite extensively in our environment. We transfers gigs
    of data through numerous dfs shares to a dozen sites around the world...we
    are very pleased with the technology.

    However, in our test environment of Windows 7 clients we have found the same
    referral problem on 2 specific shares. This problem does NOT manifest itself
    on any of our XP or XP x64 machines.

    We have 9 enabled folder targets on the first share and 4 on the second.
    Each target exists in a separate subnet and separate site in AD. The
    referral order displayed in "dfsutil /pktinfo" is correct on both shares (the
    target for the current site is always first). However, the "Active" target
    is always the second target on the list. Furthermore, the "AccessStatus" of
    the first target usually has a value of "0xc000003a" (i haven't been able to
    find any information on this value).

    We have tested this in one other site and have found that the first target
    in the list also fails on these two shares.

    Has anyone encountered this before or have any suggestions on how to begin
    diagnosing the problem?
     
    Tony R, Aug 25, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. Tony R

    Tony R Guest

    Forgot to mention this in the original post....

    If I disable all but the first folder target the referral to the remaining
    target works as expected.
     
    Tony R, Aug 26, 2009
    #2
    1. Advertisements

  3. Tony R

    Matt Hartel Guest

    I have a call open with Microsoft. We have escalated it several times. Hopefully we'll have a solution soon.



    Tony R wrote:

    Forgot to mention this in the original post....
    26-Aug-09

    Forgot to mention this in the original post....

    If I disable all but the first folder target the referral to the remaining
    target works as expected.


    :

    Previous Posts In This Thread:

    Referral problem popped up for Win7 clients
    We use dfsn and dfsr quite extensively in our environment. We transfers gigs
    of data through numerous dfs shares to a dozen sites around the world...we
    are very pleased with the technology.

    However, in our test environment of Windows 7 clients we have found the same
    referral problem on 2 specific shares. This problem does NOT manifest itself
    on any of our XP or XP x64 machines.

    We have 9 enabled folder targets on the first share and 4 on the second.
    Each target exists in a separate subnet and separate site in AD. The
    referral order displayed in "dfsutil /pktinfo" is correct on both shares (the
    target for the current site is always first). However, the "Active" target
    is always the second target on the list. Furthermore, the "AccessStatus" of
    the first target usually has a value of "0xc000003a" (i have not been able to
    find any information on this value).

    We have tested this in one other site and have found that the first target
    in the list also fails on these two shares.

    Has anyone encountered this before or have any suggestions on how to begin
    diagnosing the problem?

    Forgot to mention this in the original post....
    Forgot to mention this in the original post....

    If I disable all but the first folder target the referral to the remaining
    target works as expected.


    :


    Submitted via EggHeadCafe - Software Developer Portal of Choice
    ASP.NET Synchronize Cache across a Web Farm
    http://www.eggheadcafe.com/tutorial...25-959ad51a6132/aspnet-synchronize-cache.aspx
     
    Matt Hartel, Dec 1, 2009
    #3
  4. Tony R

    Jeff Witzel Guest

    I've discovered this same problem recently in a mixed-OS environment. Both Server 2003 and 2008 servers are in our DFS config, but all of our Windows 7 machines seem to want to hunt down the wrong server (i.e. seemingly ignore site costing, site data, and go to the second referral on the list, which is the wrong one.)

    Any word from MS?




    Matt Hartel wrote:

    We too are having the same issue.
    01-Dec-09

    I have a call open with Microsoft. We have escalated it several times. Hopefully we'll have a solution soon.

    Previous Posts In This Thread:

    Referral problem popped up for Win7 clients
    We use dfsn and dfsr quite extensively in our environment. We transfers gigs
    of data through numerous dfs shares to a dozen sites around the world...we
    are very pleased with the technology.

    However, in our test environment of Windows 7 clients we have found the same
    referral problem on 2 specific shares. This problem does NOT manifest itself
    on any of our XP or XP x64 machines.

    We have 9 enabled folder targets on the first share and 4 on the second.
    Each target exists in a separate subnet and separate site in AD. The
    referral order displayed in "dfsutil /pktinfo" is correct on both shares (the
    target for the current site is always first). However, the "Active" target
    is always the second target on the list. Furthermore, the "AccessStatus" of
    the first target usually has a value of "0xc000003a" (i have not been able to
    find any information on this value).

    We have tested this in one other site and have found that the first target
    in the list also fails on these two shares.

    Has anyone encountered this before or have any suggestions on how to begin
    diagnosing the problem?

    Forgot to mention this in the original post....
    Forgot to mention this in the original post....

    If I disable all but the first folder target the referral to the remaining
    target works as expected.


    :

    We too are having the same issue.
    I have a call open with Microsoft. We have escalated it several times. Hopefully we'll have a solution soon.


    Submitted via EggHeadCafe - Software Developer Portal of Choice
    WPF Report Engine, Part 1
    http://www.eggheadcafe.com/tutorial...74-4eba5c821311/wpf-report-engine-part-1.aspx
     
    Jeff Witzel, Apr 1, 2010
    #4
  5. Tony R

    Speedo

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey,

    We have the same problem. We keep loosing the link for somehow during the days and it can be some people only on some servers (We have a Citrix environment) so one user can get to the "lower cost" DFS referral but when I login as admin to check the DFS status I cant see anything wrong.. which makes me wonder if DFS referral is based on users instead of servers.

    We also have a server 2003 which ALWAYS points wrong,.. it has never pointed to the right server, dont know how to fix that.. strangly..

    Did you ever fix this and do you have a solution?
     
    Speedo, Sep 20, 2010
    #5
  6. Tony R

    Mattyuk

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi, I'm having the same issue with all x86 & x64 based Windows 7 machines. Did anyone ever figure out a fix for this problem?

    Thanks

    Matt
     
    Mattyuk, Jan 12, 2011
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.