runas /user:USER problem and a strange behavior of runas

Discussion in 'Windows Vista Administration' started by Stefan Helmig, Jan 28, 2007.

  1. Hallo NG,

    if I try to use the runas command in a batch
    file or in a shortcut like:

    C:\Windows\System32\runas.exe /profile
    /user:MYMACHINE\stduser C:\Windows\System32\notepad.exe

    or

    C:\Windows\System32\runas.exe /noprofile
    /user:MYMACHINE\stduser C:\Windows\System32\notepad.exe

    I get the following error:

    C:\>notepad.lnk
    Enter the password for MYMACHINE\stduser:
    Attempting to start C:\Windows\System32\notepad.exe as user "MYMACHINE\stduser" ...
    RUNAS ERROR: Unable to run - C:\Windows\System32\notepad.exe
    1060: The specified service does not exist as an installed service.

    C:\>

    Since about two weeks I get this error, but I
    don't know how to fix that.

    btw: notepad.exe is available and there is no
    problem to start it in a normal way. I'm just wondering
    why the system say "The specified service does not
    exist..." if I would like to run at an another user.
    I know, it's just a usal program, not a service... :-(

    I hope that somebody can help me to fix this
    and perhaps explain what's wrong in my system.

    S
     
    Stefan Helmig, Jan 28, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Stefan Helmig

    B-rad Guest

    Are you running it elevated? Or have you checked the "Run Elevated" dialog
    in the batch files properties?

    =Brad
     
    B-rad, Jan 31, 2007
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.