Searching for Credential Tiles but why

Discussion in 'Windows Vista General Discussion' started by Snowbound, Aug 15, 2008.

  1. Snowbound

    Snowbound Guest

    Have two computers an old AMD64 x2 3500+ w Vista Business and when running as
    a ltd user and I need to run something with admin rights I am simply prompted
    for an administrator password. However I have a brand new laptop with Vista64
    and Home premium and try to run the same application Vista searches for about
    10secs each time for Credential Tiles. I am not using RDP but simply have
    these computers on a smal LAN.

    Question is why is Vista64 doing this and is there any way to stop this
    annoying habit, other than switching to an Admina account?
     
    Snowbound, Aug 15, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Snowbound

    snowbound Guest


    Found out that it is UAC which is for some unexplained reason slow as
    molasses in January. Cripes 20 sec wait each time I want to run
    something as Admin? What the heck is going on and why is my 3 year old
    computer with Vista Business faster than this brand new laptop?
     
    snowbound, Aug 18, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Snowbound

    snowbound Guest

    Problem was Validity Fingerprint Service that was causing the 20 sec
    delay. With it disabled the limited user account functions normally
    under UAC.
     
    snowbound, Aug 18, 2008
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.